Ciasto z zatopionymi truskawkami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
17 Komentarzy
Ciasto z zatopionymi truskawkami

Biszkoptowe ciasto ze świeżymi truskawkami. Ciasto jest lekkie, puszyste i wilgotne dzięki dodatkowi oleju i owoców. Jest szybkie i łatwe do przygotowania.

Brownie z fasoli i daktyli
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
5 Komentarzy
Brownie z fasoli i daktyli

Zdrowe, soczyste i dietetyczne brownie. Najważniejszym składnikiem tego ciasta jest fasola- dzięki niej ciasto ma odpowiednią konsystencję, nie wymaga mąki, jest bezglutenowe, dietetyczne i zawiera sporą porcję białka. Nie ma obawy, jej smak nie jest w ogóle wyczuwalny. Zamiast cukru do ciasta dodajemy daktyle. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i robi się je szybko.

Jogurtowiec z mango i truskawkami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
2 Komentarzy
Jogurtowiec z mango i truskawkami

Lekkie, dwukolorowe ciasto bez pieczenia na jogurcie naturalnym. Ciasto jest bezglutenowe, a do tego może być bezcukrowe, jeśli cukier zastąpicie ksylitolem. Składa się z warstwy truskawkowej i z mango. Jest bardzo smaczne, piankowe, nie za słodkie. Polecam szczególnie w ciepłe dni.

Orzechowy tort komunijny z crème pâtissière i serkiem kremowym
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Napisz komentarz
Orzechowy tort komunijny z crème pâtissière i serkiem kremowym

Wilgotny, kremowy tort składający się z orzechowych lub migdałowych blatów, przełożonych francuskim, waniliowym kremem budyniowym. Udekorowany jest kremem z serka kremowego typu Philadelphia. Lekko słony smak serka idealnie komponuje się ze słodkim kremem budyniowym i orzechowymi blatami.

Tort komunijny dla dziewczynki lub chłopca
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Napisz komentarz
Tort komunijny dla dziewczynki lub chłopca

Klasyczny, okrągły tort obłożony masą cukrową ze skromną dekoracją również z masy cukrowej. W środku tort jest lekki, piankowy, nieprzesłodzony. To klasyczny biszkopt przełożony lekkim kremem truskawkowym i pianką jogurtowo- śmietankową z kawałkami różnokolorowych galaretek. Pod masę cukrową wybrałam ganache z gorzkiej czekolady.

Do dekoracji wykorzystałam gotowe szablony, które załączam do przepisu.

Jak przygotować tort bezglutenowy można przeczytać w uwagach pod przepisem.

Sernik limonkowy na zimno
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
14 Komentarzy
Sernik limonkowy na zimno

Lekki, orzeźwiający sernik dwuwarstwowy na zimno o smaku cytrynowym. Sernik przygotowany jest z twarogu, galaretek i bitej śmietany.

Jogurtowiec truskawkowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
5 Komentarzy
Jogurtowiec truskawkowy

Lekki, orzeźwiający, nie za słodki jogurtowiec o smaku truskawkowym. Przygotowany jest z jogurtu naturalnego i zmiksowanych truskawek. Masa jogurtowa pokryta jest galaretką truskawkową i świeżymi truskawkami. Do masy jogurtowej nie dodajemy bitej śmietany, aby deser był mniej kaloryczny. Jeszcze bardziej zmniejszymy jego kaloryczność, gdy masę osłodzimy ksylitolem, a nie cukrem. Ciasto przypomina sernik na zimno, jest lekkie i bardzo smaczne. Polecam nie tylko w ciepłe dni.

Tarta rabarbarowa z budyniem i bezą
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
37 Komentarzy
Tarta rabarbarowa z budyniem i bezą

Bardzo smaczne ciasto rabarbarowe na kruchym cieście z budyniem i rabarbarem w środku, pokryte słodką pianką bezową. Ciasto jest łatwe i szybkie do przygotowania, nie za słodkie i lekkie. Polecam w sezonie rabarbarowym.

Babka czekoladowa
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
8 Komentarzy
Babka czekoladowa

Prosta i szybka do przygotowania babka o smaku czekoladowym, z kawałkami czekolady w środku. Dla wzmocnienia smaku czekoladowego polecam polać babkę dodatkowo polewą czekoladową.

Jogurtowiec z płatkami kukurydzianymi
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
20 Komentarzy
Jogurtowiec z płatkami kukurydzianymi

Delikatne, lekkie i pyszne ciasto jogurtowe bez pieczenia w sam raz na ciepłe dni. Mocno chrupiący spód z płatków kukurydzianych i białej czekolady pokryty jest pyszną, kremową warstwą jogurtowo- śmietankową, do tego świeże owoce sezonowe i galaretka.

Tort czekoladowy z falbankami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Napisz komentarz
Tort czekoladowy z falbankami

Tort biszkoptowy, przełożony kremem czekoladowym i udekorowany masą maślaną na bezie szwajcarskiej. W środku tort jest lekki. Delikatne blaty biszkoptowe sklejone są ze sobą cienką warstwą kremu ganache. Natomiast dekoracja z masy maślanej nadaje mu ciężkości i powoduje, że tort jest sycący. Polecam kroić cienkie kawałki.

Tort jest bezglutenowy. Biszkopty pieczone są bez dodatku mąki, a jedynie na budyniach, co sprawia, że są delikatniejsze od klasycznego biszkoptu.

Ganache i biszkopty najlepiej przygotować dzień przed składaniem tortu.

Jogurtowiec z owocami z puszki
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
4 Komentarzy
Jogurtowiec z owocami z puszki

Jogurtowiec to lekkie ciasto bez pieczenia przygotowane na jogurcie greckim. Do jego przygotowania potrzebne są owoce w puszce lub słoiku. Wykorzystuje się bowiem syrop/ sok, w którym pływały owoce, do osłodzenia masy jogurtowej.

Robiłam to ciasto z brzoskwiniami z puszki i wiśniami ze słoika. Myślę, że mandarynki z puszki też się tutaj sprawdzą.

W jogurtowcu z brzoskwiniami, do masy jogurtowej dodałam 3 połówki brzoskwiń, ponieważ jest ich za dużo pod galaretkę. Natomiast do jogurtowca z wiśniami, do masy dodałam już tylko sam sok i więcej cukru pudru. Ilość cukru należy dodać do smaku w zależności od użytych owoców. Możecie również zdecydować czy dać na wierzch jedną, czy dwie galaretki. W jogurtowcu z brzoskwiniami użyłam dwóch galaretek, a w jogurtowcu z wiśniami jednej ;).

Tort ombre z borówką amerykańską
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
5 Komentarzy
Tort ombre z borówką amerykańską

Fioletowy tort ombre na biszkopcie, przełożony lekkim kremem z serka kremowego z borówkami amerykańskimi. Z wierzchu obłożony jest kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej. Elegancki, nieskomplikowany i smaczny tort.

Tort możecie zrobić w dowolnym kolorze według gustu. W kremie serowym możecie pominąć owoce lub użyć również innych, niedużych lub kawałków owoców.

Key- Lime- Pie
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
2 Komentarzy
Key- Lime- Pie

Tarta na ciasteczkowym spodzie z lekkim, orzeźwiającym kremem limonkowym. Krem przygotowany jest z limonek, słodzonego mleka skondensowanego i jajek. Udekorowana jest bitą śmietaną. Nazwa ciasta pochodzi od rodzaju limetek Key Lime, które są małe, aromatyczne i bardziej kwaśne. Tartę polecam szczególnie na upały.

Tort czekoladowo- orzechowy z kremem pomarańczowym
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
20 Komentarzy
Tort czekoladowo- orzechowy z kremem pomarańczowym

Lekki tort składający się z czekoladowo- orzechowych blatów przełożonych lekkim, piankowym kremem z bitej śmietany i pomarańczy. Pokryty jest czekoladowym ganache i polewą czekoladową. Wspaniały tort zarówno na dziecięce urodziny jak i dla dorosłych. Tort piekłam dla syna i udekorowałam go czekoladkami lubianymi przez dzieci, takimi jak: jajko niespodzianka, paluszki Mikado, Kinder Bueno i orzeszki w czekoladzie. W wersji dla dorosłych można użyć trufli, czy pralinek z alkoholem.

Tort jest bezglutenowy, pomijając część dekoracji. (W wersji bezglutenowej paluszki Mikado i Kinder Bueno odpadają, ale to bezglutenowcy na pewno wiedzą ;)). Jest bardzo smaczny i nieprzesłodzony.

Tarta z masłem orzechowym i ciasteczkami Oreo
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
3 Komentarzy
Tarta z masłem orzechowym i ciasteczkami Oreo

Tarta dla wielbicieli masła orzechowego. To ciasteczkowy spód z ciasteczek oreo pokryty kremem z masła orzechowego i mascarpone, polany polewą czekoladową. Smaczna tarta, sycąca, o wyrazistym smaku masła orzechowego. Jest kaloryczna, ale nie zjecie jej za dużo ;). Proponuję kroić małe kawałki i podawać z filiżanką czarnej kawy.

Torcik z bananami i kremem krówkowym
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
10 Komentarzy
Torcik z bananami i kremem krówkowym

Lekkie ciasto biszkoptowe z bananami i lekkim kremem z serka mascarpone i masy krówkowej. Ciasto udekorowane jest bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Jest lekkie i nie przesłodzone. Masy krówkowej jest niedużo. Osładza ona delikatnie masę serową.

Ciasto ambasador
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
9 Komentarzy
Ciasto ambasador

Ambasador to przekładane ciasto biszkoptowe z dużą ilością dwukolorowej masy budyniowej z dodatkiem bakalii. Pokryte jest galaretką z brzoskwiniami. Ciasto ambasador znam od dawna. W mojej rodzinie pieczone jest często na święta, imieniny, Nowy Rok i inne okazje rodzinne. Pomimo dużej ilości masy, ciasto wcale nie jest mdłe. Jest dość lekkie i nie przesłodzone.

Tort z crème pâtissière i malinami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
5 Komentarzy
Tort z creme patissiere i malinami

Lekki tort biszkoptowy przełożony francuskim, budyniowym kremem z dodatkiem bitej śmietany. Dla wzbogacenia smaku dodałam warstwę malinową. Tort ozdobiony jest dekoracją z białej czekolady.

Wieniec biszkoptowy z bananami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
3 Komentarzy
Wieniec biszkoptowy z bananami

Lekki, kakaowy tort biszkoptowy przełożony bananami i lekkim kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Tort udekorowany jest polewą czekoladową i malteserami. Upiekłam go na urodziny syna i bardzo smakował dzieciom :). Jest lekki, nie za słodki, a w smaku czekoladowo- bananowo- śmietankowy.

Jeśli nie macie okrągłej formy z kominkiem możecie użyć również tortownicy o średnicy 26 cm z wkładką z kominkiem lub bez niej i upiec klasyczny tort.

Tort bezowy z masłem orzechowym
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
4 Komentarzy
Tort bezowy z masłem orzechowym

Dziś będzie słodko, nawet bardzo ;). Dwa blaty bezowe, miękkie w środku i chrupiące z zewnątrz, przełożone kremem z serka mascarpone i masła orzechowego. Tort udekorowany jest masą krówkową i orzeszkami.

Jeśli chcecie tort mniej słodki to możecie zrezygnować z masy krówkowej. Czasami ma się jednak ochotę na coś naprawdę słodkiego. Tort jest pyszny, rozpływający się w ustach. Proponuję podać do niego filiżankę czarnej kawy ;).

Ciasto czekoladowo- orzechowe bez mąki
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
15 Komentarzy
Ciasto czekoladowo- orzechowe bez mąki

Wilgotne, łatwe i szybkie ciasto czekoladowo- orzechowe. Ciasto jest bezglutenowe. Pieczemy je wyłącznie na zmielonych orzechach lub migdałach. Do tego spora porcja czekolady, jajka i proszek do pieczenia. Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania i nie wymaga użycia miksera. W środku jest wilgotne i przypomina ciasto brownie.

Ciasto piekłam już kilkakrotnie. Piekłam je na samej czekoladzie gorzkiej, na samej mlecznej oraz używając pół na pół mlecznej i gorzkiej. Przy użyciu samej czekolady mlecznej nie ma potrzeby dodawana już dodatkowego cukru do ciasta. Wszystkie trzy kombinacje podaję poniżej do wyboru.

Red Velvet Cake
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
9 Komentarzy
Red Velvet Cake

Tort o intensywnie czerwonych, a raczej bordowych blatach, przełożony lekkim, białym kremem z serka kremowego. To jeden z amerykańskich klasyków. Warty wypróbowania. Dość prosty w smaku, ale smaczny i nie mdły ;) . Bez specjalnej dekoracji. Jest tylko posmarowany kremem. Oczywiście możecie ozdobić go dowolnie np. świeżymi owocami lub okruszkami czerwonego ciasta.

Cytrynowa babka bez glutenu, laktozy i cukru
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
29 Komentarzy
Cytrynowa babka bez glutenu, laktozy i cukru

Smaczna, wilgotna i miękka babka cytrynowa. Nie zawiera ani glutenu, ani laktozy, a w smaku jej nic nie brakuje :). Cukier można zastąpić ksylitolem i będzie jeszcze zdrowiej ;). Polecam nie tylko osobom na diecie z wykluczeniem laktozy i glutenu. Ciasto zachowuje świeżość przez kilka dni.

Potrójnie czekoladowe brownies
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Napisz komentarz
Potrójnie czekoladowe brownies

Brownies przygotowane na czekoladzie gorzkiej z powtykanymi w ciasto kawałkami czekolady mlecznej i białej. Ekstremalnie czekoladowe ciasto. Jest mocno wilgotne, soczyste, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Również w wersji bezglutenowej, na mące ryżowej wychodzi genialne.

Makowiec na kruchym cieście z kruszonką
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
5 Komentarzy
Makowiec na kruchym cieście z kruszonką

Łatwy makowiec na kruchym cieście. Wilgotna masa makowa z bakaliami na maślanym, kruchym spodzie, pokryta chrupiąca kruszonką. Taki makowiec to tradycyjne, świąteczne ciasto nie tylko na Boże Narodzenie.

Makowiec można przygotować również na mące bezglutenowej.

Chatka puchatka z mascarpone i krówką
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
20 Komentarzy
Chatka puchatka z mascarpone i krówką

Chatka puchatka (lub baby jagi) w nowoczesnej odsłonie. Herbatniki przełożone są masą krówkową i kremem na bazie serka mascarpone i słodkiej śmietany. W środku chatki znajduje się banan. Chatka oblana jest polewą czekoladową i obsypana wiórkami kokosowymi. Ciasto jest pyszne, w stylu ciasta 3- Bit, balowego, czy krówki bez pieczenia.

Karmelowy puch
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
19 Komentarzy
Karmelowy puch

Lekkie ciasto biszkoptowe z bitą śmietanę i karmelem, a pośrodku wilgotne biszkopty nasączone kawą. Ciasto jest puszyste, delikatne, stabilne i nie przesłodzone, pomimo dwóch warstw karmelowych. Polecam szczególnie na uroczystości rodzinne.

Tort piernikowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
10 Komentarzy
Tort piernikowy

Świąteczny tort piernikowy przełożony powidłami śliwkowymi z czekoladą i kremem budyniowym. Idealny tort na święta Bożego Narodzenia. Udekorowany jest polewą czekoladową i domowymi pierniczkami. Bardzo smaczny i wilgotny.

Makowiec sułtański
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
3 Komentarzy
Makowiec sułtański

Makowiec na kruchym cieście. Pyszne, kruche ciasto, a w środku domowa masa makowa z bakaliami. Klasyczny, smaczny i prosty makowiec.

Piętrowy tort na chrzest
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
3 Komentarzy
Piętrowy tort na chrzest

Dwupoziomowy tort na chrzciny dla chłopaka pokryty masą cukrową. Tort składa się z dwóch tortów czekoladowych. Dolny tort to stabilny tort składający się z mocno kakaowych blatów przełożonych maślaną masą karmelową. Natomiast górny tort to lekki tort czekoladowo- kokosowy przełożony lekkim kremem truskawkowym.

Tego tortu nie pokarzę Wam w przekroju, ponieważ musiał cały dojechać na uroczystość, ale do jego przygotowania wykorzystałam torty znajdujące się już na stronie i możecie dokładnie je oglądnąć po kliknięciu na podane linki: „Tort czekoladowy z masą karmelową” i „Tort czekoladowo- kokosowy z kremem truskawkowych”.

Ciasto wiewiórka
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
7 Komentarzy
Ciasto wiewiórka

Ucierane ciasto z jabłkami i orzechami zwane wiewiórką. Jest proste, smaczne i wilgotne, dzięki dużej ilości jabłek. Zachowuje długo świeżość. Udekorowałam je cienką warstwą bitej śmietany i prażonymi wiórkami kokosowymi.

Wersję bezglutenową ciasta podałam w uwagach pod przepisem.

Ciasto kukułka
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
11 Komentarzy
Ciasto kukułka

Wilgotne, mocno nasączone alkoholem czekoladowe ciasto. Składa się z kakaowego biszkoptu i kakaowych herbatników przełożonym bitą śmietaną. Nasączone jest czekoladowym ponczem ze sporą ilością alkoholu, a oblane jest polewą czekoladową. Bardzo smaczne ciasto, delikatne, nie za słodkie i mocno wilgotne. Smakuje lepiej niż wygląda ;).

Tarta z crème pâtissière i mascarpone
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
5 Komentarzy
Tarta z creme patissiere i mascarpone

Chrupiąca tarta z lekkim kremem budyniowo- serowym i polewą czekoladową. Bardzo smaczne kruche ciasto z mocno kremowym, budyniowym nadzieniem.

Puszysty sernik bez spodu
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
327 Komentarzy
Puszysty sernik bez spodu

Tradycyjny sernik pieczony bez ciasta. Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania. Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat.

Puszystości dodaje sernikowi piana z białek. To przez nią sernik rośnie, a potem opada. Nie przejmujcie się tym. Opadnięty, a może nawet popękany sernik można przykryć polewą czekoladową. Swój wygląd zrekompensuje smakiem.

Sernik ajerkoniakowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
11 Komentarzy
Sernik ajerkoniakowy

Aksamitny, kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z dodatkiem ajerkoniaku. Ajerkoniak w masie serowej jest tylko delikatnie wyczuwalny. Wpływa on także na kolor i konsystencję sernika. Sernik prezentuje się pięknie, jak tort. Obłożony jest i udekorowany bitą śmietaną, a wierzch pokryty jest, dla podkreślenia smaku, ciemną warstwą likieru jajecznego.

Do góry
© Domowe-Wypieki.pl 2008 - 2020 Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody właściciela strony jest zabronione.