Witajcie drogie Czytelniczki i drodzy Czytelnicy,

Bardzo mi miło, że przeglądacie moją stronę. Mam nadzieję, że podane przeze mnie przepisy przypadną Wam do gustu i będziecie chętnie z nich korzystać.

Poznaliście już może moje przepisy, ale nie znacie jeszcze mnie. Postanowiłam się więc Wam w paru zdaniach przedstawić.

Autorka Domowe Wypieki

Mam na imię Joanna i jestem szczęśliwą żoną i mamą Szymona (10 lat), Łucji (8 lat) i Antonii (3 lata). Od kiedy nasza rodzina się powiększyła, a ja spędzałam coraz więcej czasu w domu z dziećmi, postanowiłam, chociaż częściowo, spełnić swoje dawne pasje. W ten sposób powstały dwie strony internetowe, których prowadzenie pozwoliło mi wypełnić czas spędzony w domu z rodziną i rozwinąć moje hobby.

Uwielbiam gotować, a jeszcze bardziej piec ciasta. Pieczenie tych pysznych, słodkich smakołyków sprawia mi dużo radości. Wciąż wypróbowuję nowe smaki, wzbogacam lub zmieniam znane od lat przepisy i wymyślam nowe. Uwielbiam odkrywać nowe smaki. Staram się, aby ciasto wyglądało elegancko, było równo pokrojone i ładnie udekorowane. Kawałek ciasta traktuję jak dzieło sztuki: musi działać na wyobraźnię, smak, węch i wzrok. Swoje pomysły testuję na domownikach i gościach, zanoszę w prezencie lub ofiarowuję na dobry cel jak imprezy szkolne, przedszkolne, kościelne.

Ze względu na swoją pasję od 2010 roku prowadzę stronę ze słodkościami www.domowe-wypieki.pl. Jest ona prawdziwą kopalnią sprawdzonych, ciekawych przepisów na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe. Do każdego przepisu dołączone są zdjęcia dla jego lepszego zobrazowania.

ja str3

Zapraszam Cię do śledzenia mojej strony, która powstała z ogromnej pasji i potrzeby podzielenia się z innymi moimi odkryciami kulinarnymi. Mam też nadzieję, że z przepisów skorzystają również osoby na diecie bezglutenowej i uwierzą, że nie muszą wyrzekać się pysznych ciast. Kiedy 4 lata temu u mojej starszej córki zdiagnozowano celiakię, zaczęłam poważnie zgłębiać tajniki kuchni bez glutenu i dziś mogę odpowiedzialnie powiedzieć, że dobre wypieki bezglutenowe trudno odróżnić od klasycznych. Na prawie każde przyjęcie piekę dla Łucji coś słodkiego, co może zjeść bez szkody dla zdrowia, i wiem, że po te łakocie chętnie sięgają także zdrowe dzieci i zdrowi dorośli. Oczywiście nie każde ciasto da się przerobić na smaczną wersję bezglutenową, czasem bywa to trudne, ale możliwości jest naprawdę wiele.

Zapraszam zatem na moje strony:

Domowe Wypieki Kuchnia Domowa

pozdrawiam

Joanna