Budyń jaglany z jabłkiem
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
Napisz komentarz
Budyń jaglany z jabłkiem

Sycący, zdrowy budyń z kaszy jaglanej z musem jabłkowym, startym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem. Nie prezentuje się może apetycznie, ale jest naprawdę smaczny. Ostatnio to moje ulubione śniadanie, na przemian z jajkami w koszulkach ;). Budyniu nie słodzę. Wystarczy słodycz z rodzynek, musu i jabłka. Jeśli chcecie, możecie go dosłodzić do smaku miodem lub syropem klonowym.

Waniliowy budyń jaglany
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
3 Komentarzy
Waniliowy budyń jaglany

Budyń z kaszy jaglanej to szybki, zdrowy i sycący deser lub śniadanie. To najprostsza wersja takiego budyniu. Wystarczy ugotować kaszę jaglaną na dowolnym mleku, dosłodzić do smaku i zmiksować blenderem. Jest kremowy i sycący. Zamiast cukru możecie dodać banana i/ lub suszone daktyle.

Jajka z galaretek
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Jajka z galaretek

Galaretka przygotowana w skorupce jajka. Dzięki niej galaretka przyjmuje kształt jajka. Łatwy, wielkanocny deser dla najmłodszych, który ładnie się prezentuje i cieszy oko.

Skorupki polecam zbierać stopniowo przed świętami. Gdy potrzebujemy całe jajka np. do jajecznicy, omletu, czy ciasta, zróbmy dziurkę w skorupce (od dołu jajka), wylejmy zawartość do miseczki, a skorupkę wypłukaną pod bieżącą wodą i wyschniętą, schowajmy np. do opakowania po jajkach.

Budyń czekoladowy z foremki
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
Napisz komentarz
Budyń czekoladowy z foremki

Mocno czekoladowy budyń o zwartej konsystencji. Ugotowany budyń można przelać do foremek o ładnym kształcie i schłodzony przełożyć na talerz. Budyń zachowa swój kształt i będzie się ładnie prezentował. W smaku jest intensywnie czekoladowy. Polecam podawać go np. z kisielem z gruszek, bitą śmietaną lub sosem waniliowym.

Domowy budyń czekoladowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
4 Komentarzy
Domowy budyń czekoladowy

Domowy budyń o smaku czekoladowym. Pyszny, prosty, naturalny i z czekoladą. W smaku budyń jest umiarkowanie czekoladowy.

Kisiel z gruszek
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
Napisz komentarz
Kisiel z gruszek

Domowy kisiel z kawałkami gruszek to szybki i prosty jesienny deser. Kisiel można jeść sam lub wzbogacić go o kleksa z bitej śmietany. Można podać go do gofrów i omletów na słodko, jak również do ryżu na mleku, czy jogurtu naturalnego.

Domowy budyń waniliowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
4 Komentarzy
Domowy budyń waniliowy

Domowy budyń o smaku waniliowym. Pyszny, prosty, naturalny i z prawdziwą wanilią.

Czekoladowy pudding z chia
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
Napisz komentarz

Czekoladowy pudding z chia

Pudding z nasion chia tym razem w wersji czekoladowej. Bardzo prosty do przygotowania, a jaki zdrowy. Puddingu nie gotujemy, a jedynie mieszamy wszystkie składniki. To wszystko. Jedynie na jego zjedzenie najlepiej poczekać parę godzin. Podajemy go ze świeży owocami lub musem owocowym. Klasyczną wersję znajdziecie tutaj.

Pudding z chia
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
5 Komentarzy

Pudding z chia

Przygotowanie puddingu z nasionami chia jest naprawdę proste. Wystarczy jedynie wymieszać nasiona z ulubionym mlekiem i dosłodzić do smaku. Po paru godzinach, a najlepiej nocy pudding jest gotowy do spożycia. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami lub musem owocowym. Sam pudding można przechowywać przez parę dni w lodówce. Dlatego warto zrobić go więcej i mieć pod ręką np. na śniadanie.

Kisiel z owoców leśnych
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
3 Komentarzy

Kisiel z owoców leśnych

Osobom mieszkającym w Niemczech z pewnością nie jest obcy. Można go kupić w każdym sklepie pod nazwą Rote Grütze. Można przygotować go zarówno ze świeżej, jak i z mrożonej mieszanki owoców. Przy przygotowywaniu kisielu ważne jest, aby owoców nie rozgotować i nie mieszać za dużo, aby pozostały całe i się nie rozpadły.

Deser słodkie piwo
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
4 Komentarzy

Słodkie piwo

Słodki deser  z wyglądu przypominający piwo. Deser jest bardzo prosty do przygotowania. Do jego przygotowania wystarczy tylko galaretka cytrynowa i odrobina słodkiej śmietany.

Krem bawarski
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
13 Komentarzy
Krem bawarski

Krem bawarski to mocny konkurent dla deseru Panna Cotta. Jest do niego mocno podobny, ale konsystencję ma bardziej puszystą, piankową. Jest słodki, aksamitny, a smakuje najlepiej ze świeżymi owocami lub musem owocowym. Jestem pewna, że go polubicie :)

Panna Cotta
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
34 Komentarzy
Panna Cotta

Panna Cotta to klasyczny, bardzo prosty, włoski deser. Panna Cotta oznacza gotowaną śmietankę. Do śmietany dodaje się cukier i często wanilię, a usztywnia żelatyną. Gotowy deser wykłada się do góry dnem na talerz. Żelatyny należy dodać tyle, aby deser trzymam kształt, ale nie był za sztywny. Całość powinna drgać na talerzu. Deser ten jest bardzo kremowy i pyszny. Najlepiej podawać go z owocami sezonowymi.

Mus czekoladowo- dyniowy (low carb, keto)
Print Friendly, PDF & Email
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Napisz komentarz
Mus czekoladowo- dyniowy (low carb, keto)

Ostatnio bardzo popularna w mediach społecznościowym jest kombinacja puree z dyni i czekolady. Próbowałam tego musu z dynią hokkaido i piżmową oraz czekoladą o zawartości 85% kakao, aby deser był niskowęglowodanowy. Smak dyni według mnie jest wyczuwalny, pomimo intensywnego smaku czekolady. Lepszy deser, moim zdaniem, powstaje z dyni piżmowej. Jest mniej zwarty, bardziej kremowy. Smaczniejszy z dodatkiem cynamonu lub przyprawy do piernika. Bita śmietana do tego musu bardzo dobrze pasuje i według mnie jest konieczna. Deser nie powala, ale na diecie keto, chwilowa przyjemność dla podniebienia ;).

Makro 1 z 4 porcji (z czekoladą 85%): 322 kcal, B: 5,14g, T: 28,2g, W: 10,5g (W netto: 10,5g).

Deser plaża
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Napisz komentarz
Deser plaża

Deser w pucharkach dla dzieci przedstawiający morze i plażę to pyszna i atrakcyjna przekąska, która z pewnością przyciągnie uwagę małych smakoszy i zachęci ich do spróbowania. Składa się z trzech warstw: ciasta czekoladowego, cienkiej warstwy bitej śmietany i niebieskiej galaretki. Są to składniki, które powinny dzieciom przypaść do gustu 🙂

Deserki przygotowałam do szkoły z okazji urodzin mojej córki. Ponieważ większość dzieci nie jest zwolennikami kremów (z resztą nie wiem jak u was, ale u nas proszą raczej o przynoszenie suchych ciast lub muffinków), zdecydowałam się na czekoladową babkę, jako główny składnik deseru, która połamana na kawałki zajmuje większą część pucharka. Jedyną warstwą kremową w deserze jest serek mascarpone ubity ze śmietanką, który stanowi jasne tło dla niebieskiej galaretki.

W galaretce, imitującej morze, umieściłam gumisie w kształcie rybek, syrenek oraz muszelek. Należy jednak pamiętać, że gumisie mogą lekko tracić kolor lub lekko rozpuszczać się w galaretce, zwłaszcza gdy desery stoją w lodówce przez noc lub dwie. (Na zdjęciu są po nocy w lodówce). Dlatego pozostawiam to Waszej decyzji, czy chcecie zalewać gumisie galaretką, czy może ułożyć rybkę na powierzchni galaretki. Inną ciekawą opcją jest umieszczenie muszelki na warstwie "piasku" zmielonych herbatników. Dla dodatkowego efektu wizualnego zamówiłam również papierowe palmy i parasolki do deserów oraz drinków.

Deser z czarnej porzeczki
Print Friendly, PDF & Email
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
1 Komentarz
Deser z czarnej porzeczki

Lekki deser z czarnej porzeczki i jogurtu naturalnego, udekorowany kleksem z bitej śmietany. Jest pyszny, lekki, kwaskowaty, o charakterystycznym, lekko cierpkim posmaku czarnej porzeczki, mocno owocowy i orzeźwiający. Prosty i szybki deser szczególnie na upały.

Deser z mango
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Napisz komentarz
Deser z mango

Deser o smaku mango w wersji na bogato. To połączenie mango z czekoladą oraz masą serową, w skład której wchodzą dwa rodzaje serków. Deser jest kremowy, aksamitny, zwarty, lekko orzeźwiający, z delikatnie słonym posmakiem od serka kremowego.

W szybszej wersji mango curd można zamienić na mango, zmiksowane na gładki mus.

Deser Balladyna
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
4 Komentarzy
Deser Balladyna

Lekki, orzeźwiający, serowo- kajmakowy deser z malinami. Deser składa się z galaretki malinowej, lekkiej masy serowej, przełożonej herbatnikami i masą krówkową. Jest kremowy, wielosmakowy, nie za słodki, może być bezglutenowy, jeśli użyjemy herbatników lub innych, kruchych ciastek bezglutenowych.

Deser pijana śliwka
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
4 Komentarzy
Deser pijana śliwka

Pyszny, czekoladowy deser z pijaną śliwką. To czekoladowy krem z serkiem mascarpone i śliwkami w rumie na spodzie ciasteczkowym, udekorowany bitą śmietaną i śliwką w czekoladzie. Pyszny, kremowy, czekoladowy deser dla dorosłych.

Dzień wcześniej należy namoczyć śliwki w alkoholu i przygotować ganache do kremu (śmietankę z czekoladą).

Pianka z galaretek
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Napisz komentarz
Pianka z galaretek

Fajny, lekki deser, ładnie się prezentujący, a składający się wyłącznie z samych galaretek. To nie "ptasie mleczko" jakby się mogło na pierwszy rzut oka wydawać, a jedynie ubita galaretka. Łatwe do przygotowania, jedynie trochę czasu potrzeba, aby warstwy stężały. Do tego jest to deser bez glutenu i laktozy 🙂

Keto mus czekoladowy
Print Friendly, PDF & Email
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
1 Komentarz
Mus czekoladowy (keto)

Mocno czekoladowy deser Mousse au Chocolat, czyli mus czekoladowy w wersji ketogenicznej. Szybki do przygotowania, kremowy i mocno czekoladowy. Przygotowując ten deser należy się śpieszyć. Należy ubić osobno śmietankę, białka i żółtka. Ubite składniki, jak również roztopiona czekolada, powinny być jak najszybciej ze sobą połączone, aby mus nie stracił na puszystości. Trzepaki miksera do ubijania muszą być po ubiciu białek umyte, ponieważ w następnym kroku potrzebujemy je czyste do ubicia śmietanki. Ubijając następnie żółtka, ubijam już trzepakami wyciągniętymi prosto ze śmietany. (Można sobie zaoszczędzić jedno mycie, a żółtkom to nie zaszkodzi ;)). Po ok. 20 minutach intensywnej pracy, mus jest gotowy. Trzeba go tylko jeszcze schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Do musu dodaję troszeczkę erytrytolu, aby go delikatnie dosłodzić. Można podawać go bez dodatków lub dodać na wierzch bitą śmietanę, świeże owoce lub np. mus malinowy.

Makro 1 porcji: 223 kcal, B: 4,5g, T:20g, W: 4,7g (W netto: 2,4g).

Deser czarny las
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Deser czarny las

Deser w pucharku z ciasta brownie (które może być na mące pszennej lub w wersji bezglutenowej), wiśni z amaretto i kremu z serka mascarpone i bitej śmietany. Wspaniałe połączenie zarówno smakowe, jak i kolorystyczne. Deser powstał na wzór słynnego tortu Szwarcwaldzkiego (zwanego czarnym lasem), ale zamiast czekoladowego biszkoptu, upiekłam brownie, aby było jeszcze pyszniejsze ;)

Jeśli chcecie przygotować deser w wersji bezglutenowej to przepis na brownie bez glutenu znajduje się tutaj: "Brownie bezglutenowe".

Brownie można upiec dzień wcześniej. Frużelinę również można przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce.

Deser leśny mech
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Deser leśny mech

Znane ciasto leśny mech tym razem w wersji deseru. To pokruszone ciasto szpinakowe, lekki krem z serka mascarpone i bitej śmietany oraz czerwona galaretka. Na wierzchu można ułożyć świeże maliny, borówki, truskawki lub ziarenka granatu. Lekki, prosty deser, który smakuje i ładnie się prezentuje.

Galaretkę i ciasto można przygotować dzień przed składaniem deserów w pojemniczkach. Ciasto po ostygnięciu przykryć, aby nie obsychało.

Desery "Kremówka"
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
2 Komentarzy
Desery "Kremówka"

Lekki deser z ciasta francuskiego, francuskiego kremu budyniowego i bitej śmietany. Kremowy, nieskomplikowany i podzielony już na pojedyncze porcje. Fajna propozycja na wszelkiego rodzaju uroczystości.

Krem budyniowy można przygotować np. dzień wcześniej. Proszę przeczytać uwagę pod przepisem.

Deser jabłkowo-karmelowo-jogurtowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
1 Komentarz
Deser jabłkowo-karmelowo-jogurtowy

Deser z prażonymi jabłkami, domowym sosem karmelowym, jogurtem i biszkoptami. Kremowy, słodki, ale nie przesłodzony, smaczny, z przeważającym smakiem karmelowym.

Sos karmelowy można przygotować dużo wcześniej. Przed użyciem należy go ogrzać np. wsadzając słoik do gorącej wody lub ogrzewając chwilę w kuchence mikrofalowej. Powinien być płynny, ale nie ciepły. Jeśli będzie ciepły, należy pozostawić go do ostygnięcia, zanim dodamy go do deseru.

Deser budyniowo- truskawkowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Napisz komentarz
Deser budyniowo- truskawkowy

Lekki deser przygotowany z domowego budyniu waniliowego z dodatkiem bitej śmietany dla większej puszystości, ze świeżymi truskawkami i biszkoptami.

Eton Mess
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
2 Komentarzy
Eton Mess

Angielski deser bezowy z bitą śmietaną i truskawkami. Pyszny, lekki deser, który polecam wykonać w sezonie truskawkowym. Można go zrobić również z innymi owocami jak np. malinami, jagodami, jeżynami, kiwi, mieszanką owoców leśnych itp. Łatwy do przygotowania, a w smaku obłędny.

Deser budyniowo- bananowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
Napisz komentarz
Deser budyniowo- bananowy

Łatwy deser z domowego budyniu waniliowego, przełożonego plasterkami bananów, bitą śmietaną i niewielką ilością czekolady. Deser jest lekki, nieprzesłodzony, o smaku waniliowo- bananowym.

Jeśli wolicie, możecie użyć też kupnego budyniu w proszku i przygotować go według opakowania.

Deser serowo- malinowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
2 Komentarzy
Deser serowo- malinowy

Deser w pucharkach z malinami, serkiem mascarpone, twarogiem i bitą śmietaną. Kremowy, lekki, nie za słodki, orzeźwiający, szybki i łatwy do przygotowania.

Eton mess w wersji wegańskiej
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
Napisz komentarz
Eton mess w wersji wegańskiej

Wegański deser Eton mess przygotowany jest z pokruszonych bez wegańskich, kokosowej bitej śmietany i świeżych truskawek. Oczywiście można ten deser przygotować równie dobrze z innymi, sezonowymi owocami jak np. malinami, jagodami, borówką amerykańską, jeżynami, porzeczką, kiwi itd.

Wegański mus czekoladowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
5 Komentarzy
Wegański mus czekoladowy

Pyszny mus czekoladowy bez jajek, przygotowany z wody po ciecierzycy i czekolady. Bardzo smaczny. W smaku nic mu nie brakuje. Jest lekki, piankowy, delikatny, ale stabilny i oczywiście czekoladowy. Pyszny sam w sobie, ale można go serwować z owocami sezonowymi, sosem owocowym, wegańską bitą śmietaną lub wiórkami czekoladowymi.

Mus czekoladowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
17 Komentarzy
Mus czekoladowy

Francuski Mousse au Chocolat, czyli mus czekoladowy. To czekoladowa rozpusta. Mus z gorzkiej czekolady z dodatkiem jajek i bitej śmietany. Jest puszysty, kremowy i mocno czekoladowy. Puszystości nadają mu piana z białek i ubita śmietana. Do tego jest szybki w przygotowaniu. Można serwować go bez dodatków lub przykładowo posypany startą czekoladą, z kleksem z bitej śmietany albo ze świeżymi owocami.

Deser z musem jabłkowym i jogurtem
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
4 Komentarzy
Deser z musem jabłkowym i jogurtem

Prosty, lekki, wielowarstwowy deser w szklankach. Składa się z warstwy ciasteczkowej z krokantem orzechowym, musu jabłkowego i jogurtu naturalnego. W szybkiej wersji możecie pominąć krokant (kawałki orzechów w karmelu) i użyć samych ciasteczek.

Deser Banoffee w wersji wegańskiej
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Deser Banoffee w wersji wegańskiej

Wegańskie Banoffee jest zdecydowanie zdrowsze od klasycznego deseru Banoffee, a w smaku jest przepyszne, kremowe i słodziutkie, choć nie zawiera zwykłego cukru, nabiału, czy glutenu. Składa się ze śmietanki kokosowej, posypanej wiórkami z gorzkiej czekolady, bananów, polanych słodkim karmelem z daktyli i klejąco- chrupiącego, orzechowego spodu.

Deser Banoffee
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
18 Komentarzy
Deser Banoffee

Słodki deser z bananami, masą krówkową, bitą śmietaną i ciasteczkami. Powstał na podstawie popularnego ciasto Banoffee pie. Jest pyszny, wciągający, słodki, a zarazem łatwy i szybki do przygotowania.

Deser wiśniowa pianka
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
1 Komentarz

Deser wiśniowa pianka

Orzeźwiający deser wiśniowy z czekoladą. Puszysta, słodko- kwaśna pianka wiśniowa pod czekoladowym kremem. Pyszny, lekki deser nie tylko na upały. Polecam.

Do góry
© Domowe-Wypieki.pl 2008 - 2020 Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody właściciela strony jest zabronione.