Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
20 Komentarzy

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Po upieczeniu „Sernika czekoladowego z batonikami Bounty“ pozostało mi trochę batoników, więc postanowiłam upiec babeczki z tymi batonikami, a że do kokosu pasują maliny, dlatego do każdej babeczki dodałam jeszcze malinę. Babeczki wyszły fajne, lekkie i wilgotne. Są dobre same lub oprószone cukrem pudrem.

Składniki:

  • 125g masła
  • 125g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 250g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100ml mleka
  • 200g batoników Bounty (= 7 sztuk mini Bounty)
  • ok. 15 sztuk malin (mogą być mrożone, wtedy malin nie rozmrażać)
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

  1. Batoniki Bounty pokroić w cienkie paski.
  2. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dalej miksując dodawać po jednym jajku.
  3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo na przemian mąkę i mleko do ciasta.
  4. Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać batoniki.
  5. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. (Wychodzi ok. 15 babeczek). Ciasto wyłożyć do formy. W każdą babeczkę wcisnąć w środek malinę.

2

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, do zarumienienia, w temperaturze 180°C.

3

zegarek

Czas przygotowania:

około 30 min.
zegarek3

Czas pieczenia:

około 20 min.
porcje

Liczba sztuk:

ok. 15
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 3 lat temu
    [b]Magdo[/b] myślę, że tak.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Magda · 3 lat temu
    Pani Joanno, czy zamiast malin mogę dodać do środka trochę marmolady lub kawałek czekolady? Nie rozpłynie się?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 3 lat temu
    [b]Gabi[/b] raczej tak. Musisz czymś ubić masło z cukrem na puszystą masę, a następnie z jajkami. To jest ciasto ucierane, a nie muffinki, do których wystarczy tylko trzepaczka.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    gabi · 3 lat temu
    Konieczne jest użycie miksera?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 3 lat temu
    [b]Natalio[/b] myślę, ze warto spróbować. Tylko pokrój je na małe kawałeczki.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Natalia · 3 lat temu
    Robiłam te babeczki już dwa razy! i są przepyszne!:)Zastanawiam się czy można by było dodać krówki zamiast batoników? jak Pani myśli? z góry bardzo dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam ciepło!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 3 lat temu
    [b]Magdo[/b] możesz dać pół na pół serek mascarpone ze słodką śmietaną i cukier puder do smaku.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Magda · 3 lat temu
    Bardzo dziękuję za odpowiedz. A czy ma Pani jakiś sprawdzony przepis na krem z mascarpone? Chciałam takie babeczki przygotować na urodziny syna. Dobrze by było gdyby w temperaturze pokojowej przetrwały choć trochę. Boję się że krem może się szybko rozpuścić...
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 3 lat temu
    [b]Magdo[/b] jasne :-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Magda · 3 lat temu
    Babeczki są wyśmienite. Z podanego przepisu wyszło mi aż 16 sztuk i od razu wszystkie zostały zjedzone zanim wystygły Czy można te babeczki podawać z kremem z serka mascarpone?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    igamysz · 4 lat temu
    Witam , mój chlopak zrobił mi te babeczki i nie wiezyłam że to naprawdę On !
    Były przepyszne, jedne z najlepszych babeczek jakie jadłam w życiu. Gooooorąco polecam !
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kamila · 5 lat temu
    Przepysznotka! Polecam bardzo latwe w wykonaniu i jeszcze bardziej przepyszne. Wyszlo mi 19 smacznych muffinkow! Sam przepis bez batonikow Bounty rowniez smaczny! Smacznego!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Monika · 5 lat temu
    Dziękuję za odpowiedź Może jutro podjadę do sklepu i kupię jednak, bo kuszą
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 5 lat temu
    [b]Moniko[/b] wyjdą również bez batoników, ale wiadomo, że batoniki wzbogacają smak.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Monika · 5 lat temu
    Jeśli nie dam batoników zmieni bardzo konsystencję, chodzi mi o to czy wyjdą mimo ich braku
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Edyta · 6 lat temu
    Babeczki wyprobowane:) zrobilam bez polewy, ale i tak byly przesmaczne. Moj maz zjadl prawie wszystkie :P
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Zosia · 8 lat temu
    Jeszcze takich babeczek nie jadłam,ale na pewno zrobię,wyglądają bardzo apetycznie.
    Przepis na 5 ! :lol:
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    asieja · 8 lat temu
    bounty w babeczkach.. ach, pysznie!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    gosiaa99 · 8 lat temu
    fajna ta malinka w środku:)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Paula · 8 lat temu
    Bardzo wykwintnie wyglądają

Polub nas na ...

Początek strony