Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Po upieczeniu „Sernika czekoladowego z batonikami Bounty“ pozostało mi trochę batoników, więc postanowiłam upiec babeczki z tymi batonikami, a że do kokosu pasują maliny, dlatego do każdej babeczki dodałam jeszcze malinę. Babeczki wyszły fajne, lekkie i wilgotne. Są dobre same lub oprószone cukrem pudrem.

Składniki:

  • 125g masła
  • 125g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 250g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100ml mleka
  • 200g batoników Bounty (= 7 sztuk mini Bounty)
  • ok. 15 sztuk malin (mogą być mrożone, wtedy malin nie rozmrażać)
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

  1. Batoniki Bounty pokroić w cienkie paski.
  2. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dalej miksując dodawać po jednym jajku.
  3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo na przemian mąkę i mleko do ciasta.
  4. Mikser wyłączyć i delikatnie wmieszać batoniki.
  5. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. (Wychodzi ok. 15 babeczek). Ciasto wyłożyć do formy. W każdą babeczkę wcisnąć w środek malinę.

2

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, do zarumienienia, w temperaturze 180°C.

3

zegarek

Czas przygotowania:

około 30 min.
zegarek3

Czas pieczenia:

około 20 min.
porcje

Liczba sztuk:

ok. 15
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Babeczki z batonikami bounty i malinami

Powiązane przepisy


Biorą udział w konwersacji

Komentarze (20)

  1. Joanna

Magdo myślę, że tak.

  Załączniki
 
  1. Magda

Pani Joanno, czy zamiast malin mogę dodać do środka trochę marmolady lub kawałek czekolady? Nie rozpłynie się?

  Załączniki
 
  1. Joanna

Gabi raczej tak. Musisz czymś ubić masło z cukrem na puszystą masę, a następnie z jajkami. To jest ciasto ucierane, a nie muffinki, do których wystarczy tylko trzepaczka.

  Załączniki
 
  1. gabi

Konieczne jest użycie miksera?

  Załączniki
 
  1. Joanna

Natalio myślę, ze warto spróbować. Tylko pokrój je na małe kawałeczki.

  Załączniki
 
  1. Natalia

Robiłam te babeczki już dwa razy! i są przepyszne!Zastanawiam się czy można by było dodać krówki zamiast batoników? jak Pani myśli? z góry bardzo dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam ciepło!

  Załączniki
 
  1. Joanna

Magdo możesz dać pół na pół serek mascarpone ze słodką śmietaną i cukier puder do smaku.

  Załączniki
 
  1. Magda

Bardzo dziękuję za odpowiedz. A czy ma Pani jakiś sprawdzony przepis na krem z mascarpone? Chciałam takie babeczki przygotować na urodziny syna. Dobrze by było gdyby w temperaturze pokojowej przetrwały choć trochę. Boję się że krem może się...

Bardzo dziękuję za odpowiedz. A czy ma Pani jakiś sprawdzony przepis na krem z mascarpone? Chciałam takie babeczki przygotować na urodziny syna. Dobrze by było gdyby w temperaturze pokojowej przetrwały choć trochę. Boję się że krem może się szybko rozpuścić...

Czytaj więcej
  Załączniki
 
  1. Joanna

Magdo jasne :-)

  Załączniki
 
  1. Magda

Babeczki są wyśmienite. Z podanego przepisu wyszło mi aż 16 sztuk i od razu wszystkie zostały zjedzone zanim wystygły Czy można te babeczki podawać z kremem z serka mascarpone?

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet
Pokaż więcej komentarzy

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Początek strony