Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
61 Komentarzy

muffinki jagodowe

Bardzo smaczne, proste muffinki waniliowe z jagodami.

Składniki:

  • 250g mąki pszennej
  • 6 łyżek cukru
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 200ml mleka (lub wody gazowanej)
  • 80ml oleju roślinnego
  • 2 jajka
  • garść jagód świeżych lub mrożonych

Sposób przygotowania:

  1. W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
  2. W drugiej misce wymieszać mleko (lub wodę), olej i jajka.
  3. Kolejno wymieszać składniki z obu misek. (Nie mieszać długo, tylko do połączenia składników).
  4. Formę na muffinki wysmarować margaryną lub wyłożyć papilotkami.
  5. Wyłożyć ciasto do formy. Na każdym muffinku położyć po parę jagód (nie wciskać, część sama wpadnie do ciasta podczas pieczenia).
  6. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20-25 minut w temperaturze 200°C.

Lekko zmieniony przepis ze strony www.kinderrezepte.de, autor: Chrissie.

zegarek

Czas przygotowania:

około 20 min.
zegarek3

Czas pieczenia:

około 20- 25 min.
porcje

Liczba sztuk:

12
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

muffinki jagodowe

muffinki jagodowe

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Ola · 3 lat temu
    Można też dodać drzemu do środka ?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Ania · 3 lat temu
    Nie jestem nowicjuszem w kwestii pieczenia, ale to moje pierwsze muffiny. Wyszły poprawne, ale bez szału. Mam wrażenie, że zbyt suche, nie popękały, no takie mało muffinkowe. W smaku średnie.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 4 lat temu
    [b]Anka[/b] to wyłóż ciasto do dowolnej formy i piecz do suchego patyczka.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    anka · 4 lat temu
    Witam. Pilne!!!!! Zaraz przyjdą gOście,a, ja nie mam foremek! :-( Czego mogę użyć zamiast nich?! PILNE!!!!!!!!!! Z góry
    dzięki za pomOc
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    paulina · 4 lat temu
    dzięki za przepis zamiast mleka dałam wodę gazowana i nie dałam jagód dałam czekoladę wyszły smaczne i do tego szybko się rozeszły
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    liska · 5 lat temu
    Mufinki wyszly zbyt ciężkie jak na tego typu babeczki, w srodku glinowate. mufinki powinny być puszyste delikatne, a z tego przepisu niestety nie wyjdą takie idealne. Mufiny owszem wyrosły i wyglądają milo dla oka ale w smaku pozostawiają wiele do zyczenia. Przepraszam za moją opinie ale nie wszystko co słodkie i proste jest dobre. Mnie nie usatysfakcjonował ten przepis.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Marta · 5 lat temu
    Witam!
    Muffinki wyszly wysmienite.
    Zastanawiam sie jak by smakowaly dodajac maslo zamiast oleju (bardzo lubie posmak maslany w ciastach) i w jakiej proporcji.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Ola · 5 lat temu
    Czy do środka mmuffinek również można dodać jagody?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Monika · 5 lat temu
    Dziękuję za pomoc może zrobię 3 rodzaje Pozdrawiam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 5 lat temu
    [b]Moniko[/b] możesz zrobić te jagodowe. Utrzymają się również te:
    [url="http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-muffinki-i-babeczki/403-przepis-na-walentynkowe-babeczki-na-guinnessie"]Kliknij na ten link[/url] i te:
    [url="http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-muffinki-i-babeczki/170-przepis-na-babeczki-z-batonikami-bounty-i-malinami"]Kliknij na ten link[/url]
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Monika · 5 lat temu
    Witam ja z taką nietypową prośbą. Jedziemy z narzeczonym na zjazd samochodowy, i on ma w tym czasie urodziny. Chcę mu zrobić niespodziankę, i zrobić tort muffinkowy. Tylko boję się, że jak będę robiła je w czwartek nie wytrzymają do soboty, bo wtedy pewnie go podamy na imprezce. Pani Joasiu może podpowie mi Pani, które muffinki z Pani przepisów będą się nadawały najbardziej żeby zachowały świeżość. Myślałam o tych z jagodami i murzynkowych
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 5 lat temu
    [b]Janko[/b] możesz.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Janka · 5 lat temu
    Mam pytanie.Czy można dodać zamiast jagód czekoladę?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Aneta · 5 lat temu
    Moje właśnie się pieką,ja dodałam banany.
    Rosną jak szalone w piekarniku Dziękuję za przepis
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Katarzyna · 5 lat temu
    Zrobilam je podwoilam proporcje bo przeciez moja foremka ma 24 dziurki, tylko sa to bardzo male otworki i tym cudownym sposobem mam 48 malych mufinek. Sa tak pyszne ze nawet taka ilosc nie przetrwa zbyt dlugo w domu Ciesze sie ze mieszka Pani w Niemczech bo ja tez i teraz nareszcie bede sie miala kogo podpytac o produkty itp
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 5 lat temu
    [b]Katarzyno[/b] używam formę na 12 muffinków. Co do średnicy to dół muffinka ma 5cm, a góra 7,5cm.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Katarzyna · 5 lat temu
    Witam,
    Jaka srednice maja te mufinki bo ja mam foremke gdzie kazdy mufinek ma ok. 5 cm. To jest przepis na takie male mufinki ?
    Pozdrawiam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Mia Amelia · 5 lat temu
    Super przepis Sama zrobiłam i wszystkim domownikom smakowało. Z braku jagód dodałam mrożone truskawki oraz- dodatkowo- żurawinę. Pyszne i łatwe w przygotowaniu, choć zajmuje nieco więcej czasu niż jest napisane
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    claudia · 5 lat temu
    a ja właśnie piekę z brzoskwiniami i białą czekoladą mmmm......
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kuma · 5 lat temu
    Pyszne! :lol: Ja dodałam orzechy i żurawine Genialne

Polub nas na ...

Początek strony