Deser bezowy z owocami


Pyszny deser z owoców sezonowych, bitej śmietany i pokruszonych bez. Deser jest ekspresowy w przygotowaniu. Idealny szczególnie z letnimi owocami.
Składniki na ok. 4 porcje:
- 400 g słodkiej śmietanki 30- 36%, schłodzonej
- 60- 100 g bez (kupnych lub z przepisu: "Bezy")
- ok. 300 g jeżyn (lub np. malin, kiwi, winogrona, truskawek, porzeczek, wiśni)*
Sposób przygotowania:
- Owoce umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki. (Drobne owoce pozostawić w całości).
- Bezy pokruszyć na grube kawałki.
- Śmietanę ubić na sztywno.
- Połowę owoców rozłożyć do szklanek lub pucharków. Na nie wyłożyć połowę bitej śmietany i połowę pokruszonych bez. Następnie wyłożyć resztę owoców, resztę bitej śmietany i bezy.
- Podawać najlepiej od razu po przygotowaniu.
Uwaga:
- Można użyć również owoce mrożone. Należy je najpierw pozostawić do rozmrożenia i odsączyć z soku.
![]() |
Czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |



Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.