Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Pralinki z likierem jajecznym

Pyszne i łatwe do przygotowania pralinki z likierem jajecznym i migdałami.

Składniki:

  • 200g białej czekolady
  • 25g masła
  • 150g zmielonych migdałów lub orzechów
  • 75ml likieru jajecznego
  • do obtoczenia: mielone migdały lub roztopiona w kąpieli wodnej czekolada (co najmniej 200g).

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej.
  2. Dodać migdały i likier. Wymieszać i wstawić na chwilę do zamrażalnika, aby masa zgęstniała.
  3. Z masy uformować pralinki. Obtaczać w migdałach lub w czekoladzie. Wstawić do lodówki.

Przepis pochodzi ze strony: www.chefkoch.de, autor: Birgit1980, „Eierlikör- Pralinen”.

zegarek

Czas przygotowania:

ok. 30 min.
porcje

Liczba sztuk:

ok. 25
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Pralinki z likierem jajecznym

Pralinki z likierem jajecznym

Pralinki z likierem jajecznym

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (2)

  1. Phoebe

RATUNKU! Pomyliłam ilości i zamiast 25 gr dałam 200 gr masła!!!!! Co mam teraz z tym zrobić???? Masakra...jeszcze nigdy mi się coś takie nie przytrafiło

  Załączniki
 
  1. Gość

Chciałabym dostać taki cudowny prezent... chlip, chlip!
No piękne są, no!
Zrobię, zwłaszcza, że na tygodniu planuję zrobić likier jajeczny, więc mam kolejny przepis z jego użyciem.
Dzięki :*

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Początek strony