Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Pralinki z likierem jajecznym

Składniki:

  • 200g białej czekolady
  • 25g masła
  • 150g zmielonych migdałów lub orzechów
  • 75ml likieru jajecznego
  • do obtoczenia: mielone migdały lub roztopiona w kąpieli wodnej czekolada (co najmniej 200g).

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej.
  2. Dodać migdały i likier. Wymieszać i wstawić na chwilę do zamrażalnika, aby masa zgęstniała.
  3. Z masy uformować pralinki. Obtaczać w migdałach lub w czekoladzie. Wstawić do lodówki.

Przepis pochodzi ze strony: www.chefkoch.de, autor: Birgit1980, „Eierlikör- Pralinen”.

zegarek

Czas przygotowania:

ok. 30 min.
porcje

Liczba sztuk:

ok. 25
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Pralinki z likierem jajecznym

Pralinki z likierem jajecznym

Pralinki z likierem jajecznym

Powiązane przepisy


Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

  • Phoebe

    RATUNKU! Pomyliłam ilości i zamiast 25 gr dałam 200 gr masła!!!!! Co mam teraz z tym zrobić???? Masakra...jeszcze nigdy mi się coś takie nie przytrafiło :(

  • Gość

    Chciałabym dostać taki cudowny prezent... :( chlip, chlip!
    No piękne są, no!
    Zrobię, zwłaszcza, że na tygodniu planuję zrobić likier jajeczny, więc mam kolejny przepis z jego użyciem.
    Dzięki :*

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnie Komentarze

4 dni wcześniej jest ok.
Dzień dobry,
Czy to ciasto można mrozić?
Możesz zrobić również budyń bez dodatku masła.
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Ostatnio zarejestrowani

  • Barbara Bodys
  • TERESA MARIA STASICKA
  • IREK RAFAL WERESA
  • Sylwia Bachara
  • Sylwia Bachara
  • Mamutkowa
  • Katarzyna
  • Szkolenia Bhp Tomasz Bielski
  • Monika Zdanowicz
  • Gabriela
  • Oksana Yaremchuk-Konieva
  • Beata Orzechowska
  • Krzysztof Kowalski
  • ULA Rzeszotarska
  • Karolina Sandra Gierlitz
  • Barbara Romaniuk
Początek strony