Pralinki z likierem jajecznym

Pyszne i łatwe do przygotowania pralinki z likierem jajecznym i migdałami.
Składniki:
- 200g białej czekolady
- 25g masła
- 150g zmielonych migdałów lub orzechów
- 75ml likieru jajecznego
- do obtoczenia: mielone migdały lub roztopiona w kąpieli wodnej czekolada (co najmniej 200g).
Sposób przygotowania:
- Czekoladę roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej.
- Dodać migdały i likier. Wymieszać i wstawić na chwilę do zamrażalnika, aby masa zgęstniała.
- Z masy uformować pralinki. Obtaczać w migdałach lub w czekoladzie. Wstawić do lodówki.
Przepis pochodzi ze strony: www.chefkoch.de, autor: Birgit1980, „Eierlikör- Pralinen”.
![]() |
Czas przygotowania: |
ok. 30 min. |
![]() |
Liczba sztuk: |
ok. 25 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.