Tort pomarańczowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
9 Komentarzy
Tort pomarańczowy

Tort pomarańczowy na ciemnym i jasnym biszkopcie, z orzeźwiającą pomarańczową żelką i lekkim kremem z serka mascarpone o smaku pomarańczy. Tort jest orzeźwiający, soczysty, mocno pomarańczowy i nie za słodki.

Biszkopt budyniowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
3 Komentarzy
Biszkopt budyniowy

Biszkopt na budyniach do tortu lub ciast biszkoptowych. Ten biszkopt poza mąką pszenną zawiera również budynie w proszku, które dodają mu puszystości, smaku i aromatu. Taki biszkopt jest bardziej aromatyczny niż klasyczny z dodatkiem skrobi. Dodatek budyniu ubogaca go smakowo, a budyń waniliowy (pewnie zależy też od firmy) dodaje jeszcze pięknego żółtego koloru.

Jeśli interesuje Was biszkopt budyniowy bez glutenu to tutaj znajdziecie przepis: "Biszkopt budyniowy (bezglutenowy)".

Przykłady tortów z biszkoptem budyniowym: "Tort z lizakami bezowymi", "Tort na roczek z misiem", "Tort komunijny dla dziewczynki lub chłopca" oraz "Tort komunijny z dekoracją z izomaltu".

Ciasto dla dzieci z herbatnikami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Ciasto dla dzieci z herbatnikami

Ciasto z herbatnikami dla dzieci, udekorowane kolorowymi słodkościami przyciągającymi uwagę ;) To pomarańczowe ciasto ucierane z warstwą truskawkową, przygotowaną z musu truskawkowego zagęszczonego budyniem, pokryte bitą śmietaną i maślanymi herbatnikami.

Tort budyniowy z masą czekoladową
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Tort budyniowy z masą czekoladową

Czekoladowy tort złożony z budyniowych blatów biszkoptowych przełożonych czekoladową masą maślaną. Masie maślanej nadaje lekkości dodatek masy krówkowej i śmietanki. Smak karmelowy masy krówkowej nie jest według mnie wyczuwalny, natomiast dzięki niej masa czekoladowa jest miększa i bardziej kremowa. Tort może być krojony od razu po wyciągnięciu z lodówki, nie czekając aż masy ocieplą się do temperatury pokojowej. Dodatek malin do masy idealnie do niej pasuje i przełamuje jej słodycz. Blaty budyniowe są aromatyczne, pięknie pachną wanilią i czekoladą.

W wersji bezglutenowej proszę wybrać budynie bez dodatku glutenu w składzie oraz upewnić się, że pozostałe produkty również są bezglutenowe.

Biszkopt budyniowy (bezglutenowy)
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Napisz komentarz
Biszkopt budyniowy (bezglutenowy)

Przepis na biszkopt bezglutenowy do tortu lub ciast biszkoptowych. Zamiast mąki dodajemy tylko proszek budyniowy. Biszkopt budyniowy jest aromatyczny, o smaku waniliowym, śmietankowym lub czekoladowym. Jeśli ma to być biszkopt bezglutenowy to należy wybrać budynie nie zawierające glutenu w składzie.

Na zdjęciach biszkopt jasny na budyniu śmietankowym (niemieckim, dr. Oetkera), mocno żółty na budyniu waniliowym (niemieckim, dr. Oetkera) oraz kakaowy (na budyniu czekoladowym też dr. Oetkera).

Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
18 Komentarzy
Puszysty sernik z mlekiem w proszku

Puszysty, lekki i delikatny sernik pieczony z dodatkiem mleka w proszku i oleju. Jest wilgotny i wysoki. Podczas pieczenia podnosi się trochę, a stygnąć opada lekko i równo. Bardzo smaczny i tak delikatny, że rozpływa się w ustach.

Zdrowe ciasto czekoladowe (wegańskie, bez cukru i glutenu)
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
1 Komentarz
Zdrowe ciasto czekoladowe (wegańskie, bez cukru i glutenu)

Pyszne, mocno czekoladowe ciasto tylko z trzech składników: bananów, masła orzechowego i kakao. Ciasto ma kremową, mazistą konsystencję, jest wystarczająco słodkie od samych bananów i bardzo smaczne. Do tego jest ekspresowe w przygotowaniu.

Makowiec bez cukru, glutenu i laktozy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
7 Komentarzy
Makowiec bez cukru, glutenu i laktozy

Wilgotny makowiec w zdrowszej, lżejszej odsłonie. Makowiec jest bezglutenowy, może być bez laktozy, a zamiast cukru osłodzony jest daktylami i musem jabłkowym. Jest smaczny, wilgotny, lekko słodki i łatwy do przygotowania. Możecie polać go np. "Kremem czekoladowo- bananowym", "Sosem czekoladowym z daktyli" lub czekoladą o wysokiej zawartości kakao (roztopioną z 2 łyżeczkami oleju kokosowego).

Tort czekoladowy z malinami i galaretką
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
9 Komentarzy
Tort czekoladowy z malinami i galaretką

Tort mocno czekoladowy na biszkopcie kakaowym, z kremem czekoladowym, z chrupiącą warstwą również czekoladową oraz galaretką z malinami w środku.

Nierówna struktura na torcie zrobiona jest w prosty sposób. Wykorzystuje się do tego celu nową gąbkę do naczyń, którą przykładamy do kremu i odrywamy. Tort możecie udekorować dowolnie, według uznania. Do zrobienia kwiatków z masy potrzebna jest specjalna tylka rosyjska, więc gdybyście taką posiadali to napisałam w opisie jak takie kwiatki zrobić. Natomiast w przypadku jej braku można zrobić inną dekorację np. lizaki bezowe lub ozdobić tort klasycznymi tylkami.

Brownie z galaretką i owocami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Brownie z galaretką i owocami

Ciężkie, mocno czekoladowe ciasto brownie w połączeniu z orzeźwiającymi warstwami galaretki, owoców i lekką pianką jogurtową. Wielosmakowe ciasto o dominującym smaku czekolady.

Przygotowałam brownie w wersji bezglutenowej, ale możecie zrobić klasyczne według przepisu: "Brownie".

Ciasto drożdżowe z jabłkami do odrywania
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Ciasto drożdżowe z jabłkami do odrywania

Miękkie i puszyste ciasto drożdżowe w kształcie kromek posklejanych ze sobą i przełożonych plasterkami jabłek i masą krówkową dla wzbogacenia smaku.

Sernik na cieście francuskim z musem jabłkowym
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Sernik na cieście francuskim z musem jabłkowym

Elegancki i niecodzienny sernik na spodzie z ciasta francuskiego i z warstwą budyniową z musu jabłkowego. Udekorowany jest również ciastem francuskim i kleksami z bitej śmietany.

Jabłecznik z migdałową kruszonką
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Jabłecznik z migdałową kruszonką

Lekkie, proste do przygotowania i wilgotne ciasto z jabłkami wzbogacone o migdałową kruszonkę. Ciasto jest dość niskie, sprężyste, lekkie, soczyste i słodkie. Do tego łatwe, a zarazem w miarę szybkie do przygotowania.

Babka czekoladowo- orzechowa
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
3 Komentarzy
Babka czekoladowo- orzechowa

Aromatyczna babka zarówno o smaku czekoladowym, jak i orzechowym. Łatwa do przygotowania i niezbyt pracochłonna. Smak czekoladowy podkreśla dodatkowo polewa czekoladowa. Babka jest wilgotna i w sam raz słodka.

Pavlova z kremem miętowym
Print Friendly, PDF & Email
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
1 Komentarz
Pavlova z kremem miętowym

Chrupiąca beza z pianką w środku pokryta kremem o smaku miętowym z serka mascarpone, bitej śmietany i świeżej mięty. Udekorowana świeżymi truskawkami. Lekki deser nie tylko na upały.

Krem należy zacząć przygotowywać dzień przed podaniem pavlovej. Bezę można przygotować w dzień podania lub dzień wcześniej, ale wtedy należy przełożyć ją do szczelnego pojemnika, aby nie nasiąkła wilgocią i nie zrobiła się klejące na zewnątrz.

Ciasto mrówkowe
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Ciasto mrówkowe

Wilgotna babka z jogurtem i czekoladową posypką cukrową. Nazwa ciasta pochodzi od posypki cukrowej, która w cieście przypomina jakby mrówki ;). Ciasto jest łatwe i szybkie do przygotowania. Jest lubiany nie tylko przez dzieci.

Charlotte z musem truskawkowym
Print Friendly, PDF & Email
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
1 Komentarz
Charlotte z musem truskawkowym

Lekkie ciasto truskawkowe bez pieczenia, które polecam szczególnie w sezonie truskawkowym. Lekka, musowa, nie za słodka pianka truskawkowa otulona słodkimi biszkoptami.

Tort komunijny z musem czekoladowym
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
Napisz komentarz
Tort komunijny z musem czekoladowym

Tort na pierwszą komunię świętą z piankowym musem czekoladowym i profiterolkami w środku. Pokryty jest stabilnym kremem maślanym z dodatkiem serka mascarpone i mleka skondensowanego słodzonego, ze skromną dekoracją: topperem i polewą z białej czekolady.

Tort jest bardzo smaczny, puszysty, bardzo czekoladowy w smaku. Jedyną jego wadą jest to, że przez profiterolki w kremie trudno jest go pokroić na małe kawałki.

>> Kliknij, aby pobrać szablon na topper czekoladowy <<

Tort komunijny z musem malinowym i ganache z białej czekolady
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
2 Komentarzy
Tort komunijny z musem malinowym

Lekki tort na 1 Komunię Świętą z orzeźwiającym musem malinowym w środku i wilgotnym biszkoptem. Pokryty jest ganache z białej czekolady, udekorowany polewą z białej czekolady, papierem ryżowym, topperem z czekolady w kształcie krzyża i dekoracją cukrową sugar sheet. Tort jest stabilny, wysoki, łatwo podzielny, orzeźwiający w środku, a z zewnątrz o smaku białej czekolady.

>> Kliknij, aby pobrać szablon na topper czekoladowy. (Użyłam krzyż o średniej wielkości).<<

Biszkopt z olejem
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
3 Komentarzy
Biszkopt z olejem

Wilgotny biszkopt z olejem to uniwersalny biszkopt do tortów i ciast z kremem. Jest miękki, puszysty, wilgotny i długo zachowuje świeżość. Jest cięższy niż klasyczny biszkopt. Przy nim można pominąć poncz lub dodać go niedużo, a tort nie będzie suchy. Wspaniały biszkopt. Można pokroić go na blaty już zaraz po ostygnięciu i nie będzie się tak kruszył jak inne biszkopty. (Najlepiej jest jednak, jak inne biszkopty, pozostawić go na noc lub co najmniej kilka godzin. Wtedy kroi się najłatwiej).

Tort czekoladowy z kremem mascarpone i ganache
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
6 Komentarzy
Tort czekoladowy z kremem mascarpone i ganache

Czekoladowy tort z lekkim kremem z serka mascarpone i bitej śmietany, żelką mango i truskawkową. Tort pokryty jest ganache z czekolady gorzkiej i udekorowany prostą, ale efektowną dekoracją z papieru ryżowego. Tort jest bardzo smaczny, czekoladowy z owocową nutą.

Tort czekoladowo- miętowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
2 Komentarzy
Tort czekoladowo- miętowy

Miętowy, orzeźwiający tort składających się z czekoladowym blatów, przełożonych miętowym kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Wzbogacony o polewę czekoladową i dodatek czekoladek miętowych. Ciekawy tort dla wielbicieli mięty.

Czekoladowy tort z kolorowymi galaretkami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
2 Komentarzy
Czekoladowy tort z kolorowymi galaretkami

Mocno czekoladowy tort z orzeźwiającą pianką a'la ptasie mleczko z dodatkiem galaretek w środku. Obłożony jest bitą śmietaną i udekorowany kostkami galaretki. Tort jest ciężki, zwarty, łatwo podzielny i mocno czekoladowy.

Tort Oreo
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
15 Komentarzy
Tort Oreo

Czekoladowy tort z kremem Oreo. Mocno czekoladowe blaty przełożone są żelką jagodową oraz lekkim kremem na bazie mascarpone i śmietanki z pokruszonymi ciasteczkami Oreo. Tort jest mocno czekoladowy, stabilny i łatwo podzielny. Dla orzeźwienia i wzbogacenia smaku tortu dodałam żelkę jagodową.

Tort na roczek z misiem
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
4 Komentarzy
Tort na roczek z misiem

Tort na roczek dla dziewczynki z misiem z masy cukrowej, lizakami i cyfrą "1" z białej czekolady. Tort składa się z biszkoptu kakaowego, przełożonego żelką jagodową oraz ciekawym, pysznym kremem z masy krówkowej, bananów i soku pomarańczowego. Obłożony jest stabilnym kremem 3M (masło, mleko i mascarpone) i polany dripem z białej czekolady.

Biszkopt z kolorowymi galaretkami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
6 Komentarzy
Biszkopt z kolorowymi galaretkami

Lekkie ciasto biszkoptowe z orzeźwiającą pianką a’la ptasie mleczko z dodatkiem różnokolorowych galaretek w środku. Do przygotowania pianki używam kwaśnej śmietany 18% lub jogurtu naturalnego i śmietanki, a nie tylko śmietanki, jak to jest w przepisach na tego typu ciasta piankowe np. te: "Ciasto piankowe z galaretką". Dzięki temu ciasto jest bardziej orzeźwiające i trochę odchudzone ;)

Biszkopt można przygotować na mące pszennej lub bezglutenowej (np. kukurydzianej lub samych budyniach waniliowych). Na zdjęciach jest bezglutenowy biszkopt na budyniach (dlatego taki żółty). Przepis na ten biszkopt podaję pod przepisem.

W wersji bezglutenowej pomijam poncz. Biszkopty bezglutenowe są bardzo delikatne i nasączone tracą na puszystości. W wersji bezglutenowej proszę upewnić się, że wszystkie wybrane składniki są bezglutenowe.

Puszysty sernik na kruchym spodzie
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
26 Komentarzy
Puszysty sernik na kruchym spodzie

Puszysty, tradycyjny sernik, który można upiec na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Jest delikatny, wysoki, wilgotny i łatwy do przygotowania. Może być z rodzynkami i lekką nutą cytrynową lub pomarańczową.

Sernik ten można upiec również w wersji bezglutenowej. Pod głównych przepisem podaję przepis na ciasto kruche bezglutenowe. Masa serowa i sposób przygotowania pozostaje bez zmian. Proszę tylko upewnić się, że wszystkie użyte produkty są bezglutenowe.

Tort czekoladowo- malinowo- krówkowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Tort czekoladowo- malinowo- krówkowy

Miałam okazję upiec tort i chciałam, aby był on wysoki i ze stabilnym tynkiem, abym mogła wypróbować moje nowe tylki rosyjskie i szablon do dekoracji. Tak oto powstał ten oto tort urodzinowy dla jednej mojej koleżanki. Składa się aż z 6- ciu blatów biszkoptowych, przełożonych kremem czekoladowym, krówkowym kremem z mascarpone i bitej śmietany oraz żelką malinową. Obłożony jest kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej. Tort jest wysoki, dlatego polecam kroić cienkie porcje. Jest lekki w środku, a krem maślany na zewnątrz, jak to krem maślany jest ciężki i stabilny.

Brownies z kremem mascarpone (low carb, keto)
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
10 Komentarzy
Brownies z kremem mascarpone (low carb, keto)

Mocno czekoladowe ciasto brownie zgodne z dietą ketogeniczną, pokryte lekkim kremem z serka mascarpone. Ciasto nie zawiera dodatku mąki, a jedynie gorzką czekoladę o zawartości kakao 85%, prawdziwe masło, jajka oraz erytrytol, jako substancja słodząca. Brownie jest lekko wytrawne w smaku, ale w połączeniu z kremową pianką z mascarpone i śmietanki smakuje bardzo dobrze również dzieciom.

Makro ciasta (1 z 16 kawałków, waga kawałka ok. 68g): 278 kcal, B: 4g, T: 27g, W: 3,5g (W netto: 3,5g).

Tort ajerkoniakowo- kawowy
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
4 Komentarzy
Tort ajerkoniakowo- kawowy

Lekki tort biszkoptowy składający się z kawowych blatów przełożonych pianką ajerkoniakową i żelką malinową. Delikatna nuta ajerkoniakowa świetnie współgra z delikatną nutą kawową. Żaden z tych smaków nie jest dominujący. Oba się uzupełniają, a żelka malinowa dodaje świeżości.

Czekoladowy sernik keto
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
1 Komentarz
Czekoladowy sernik keto

Sernik ketogeniczny (niskowęglowodanowy) w wersji czekoladowej, bezglutenowy i bez cukru. Pieczony jest na spodzie z mielonych migdałów. Masę zagęszcza kakao i nie trzeba używać żadnej mąki, ani skrobi. Smaczny, a z dodatkiem polewy jeszcze bardziej czekoladowy.

Makro ciasta (1 z 12 kawałków, waga kawałka ok. 138g): 442 kcal, B: 12g, T: 41g, W: 6g.

Bezglutenowy tort w stylu number cake
Print Friendly, PDF & Email
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
2 Komentarzy
Bezglutenowy tort w stylu number cake

Bezglutenowy tort number cake z ciasta kruchego, przełożonego lekkim, kwaskowatym kremem malinowym. Lekki, orzeźwiający i nie za słodki. Tort należy przygotować dzień wcześniej, aby ciasto zmiękło, a na następny dzień zrobić dekorację.

>> Kliknij aby pobrać szablon <<

Sernik keto na migdałowym spodzie
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
40 Komentarzy
Sernik keto na migdałowym spodzie

Sernik ketogeniczny, czyli niskowęglowodanowy i do tego bezglutenowy i bez cukru. Zamiast cukru sernik zawiera erytrytol, a jako zagęszczacz masy zamiast skrobi, czy budyniu dodałam mąkę kokosową. Sernik jest smaczny, kremowy, z delikatnym posmakiem kokosu.

Makro ciasta (1 z 12 kawałków, waga kawałka ok. 118g): 372 kcal, B: 10,5g, T: 34,5g, W: 5,5g (węglowodany netto: 3,22g)

Keto ciasto czekoladowo- kokosowe z kremem orzechowym
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
22 Komentarzy
Keto ciasto czekoladowo- kokosowe z kremem orzechowym

Czekoladowe ciasto ketogeniczne z nutą kokosową, z kremem z masła, masła orzechowego i serka kremowego. Całe ciasto pokryte jest polewą z ciemnej czekolady. Szybkie do przygotowania, kremowe i bardzo smaczne.

Makro ciasta (1 z 12 kawałków, waga kawałka 80g): 314 kcal, B: 5g, T: 30g, W: 6g (węglowodany netto: 5,65g)

Sernik z makiem i malinami
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
4 Komentarzy
Sernik z makiem i malinami

Kremowy sernik na kruchym cieście (które może być również bezglutenowe) wzbogacony o dodatek zmielonego maku do połowy masy serowej oraz o orzeźwiającą polewę malinową na wierzchu. Nieskomplikowany w przygotowaniu, lekki i nie za słodki. Nie przerażajcie się, że przez mak sernik jest pracochłonny. Nic bardziej mylnego. Zmielony, suchy mak dosypuje się bezpośrednio do masy makowej, łączy i gotowe. Można go również pominąć, jeśli wolicie czysty sernik. Ja chciałam, aby był bardziej bogaty smakowo i wyglądowo ;)

Keto brownie z musem malinowym
Print Friendly, PDF & Email

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
3 Komentarzy
Keto brownie z musem malinowym

Ketogeniczne ciasto czekoladowe a’la brownie z kremem malinowym. Mocno czekoladowe blaty, przełożone są lekką pianką malinową. Cały torcik ozdobiony jest polewą czekoladową. Dość szybkie do przygotowania, smaczne, wilgotne i nie za słodkie ciasto.

Makro ciasta (1 z 12 kawałków): 389 kcal, B: 8g, T: 35g, W: 9g

Do góry
© Domowe-Wypieki.pl 2008 - 2020 Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody właściciela strony jest zabronione.