1 Comment

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Domowa czekolada z dodatkami

Proste i szybkie do zrobienia czekolady trójkolorowe z białej, mlecznej i gorzkiej czekolady z ulubionymi dodatkami. Jako dodatki użyłam karmelizowane migdały, wiórki kokosowe, migdały oraz suszone owoce tj. morele, figi, żurawina i daktyle.

Ilość i proporcje użytych czekolad zależą od Waszych potrzeb i preferencji smakowych. My lubimy najbardziej czekoladę gorzką, dlatego użyłam jej najwięcej.

Składniki na ok. 13 czekoladek:

  • 100g czekolady gorzkiej
  • 50g czekolady białej
  • 50g czekolady mlecznej

Dodatkowo do wyboru:

  • karmelizowane migdały
  • suszone owoce
  • orzechy, migdały, pestki dyni, słonecznika
  • wiórki kokosowe
  • kandyzowane skórki i owoce
  • posypka cukrowa

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie czekolady posiekać i roztopić osobno w kąpieli wodnej. Przełożyć do woreczków do mrożenia i w każdym odciąć jeden koniec.

2

  1. Dużą deskę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać spirale z jednej czekolady. Puste miejsca wypełnić pozostałymi czekoladami.

3

  1. Wykałaczką można zrobić dowolne szlaczki.
  2. Czekolady posypać z wierzchu wybranymi dodatkami. (Orzechy, migdały, suszone owoce najpierw pokroić na kawałki).
  3. Wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła.

Czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość sztuk:

ok. 13

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni
Domowa czekolada z dodatkami Domowa czekolada z dodatkami

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Aga · 1 lat temu
    wygląda pięknie;) mam pytanie czy taka czekolada potem zastyga do takiego samego stopnia twardości? w sensie czy jest twarda, na tyle żeby spakować na prezent i bez lodówki wytrzyma?

Polub nas na ...

Początek strony