Kolorowe wiórki kokosowe

Wiórki kokosowe można przy użyciu barwników spożywczych zabarwić na dowolny kolor. Kolorowe wiórki przydadzą się do dekoracji ciast, tortów, babeczek i pralinek.
Przygotowuje się je w bardzo prosty sposób. Wiórki kokosowe należy wymieszać z wybranym barwnikiem spożywczym i małą ilością wody. Polecam użyć woreczków do mrożenia, aby niepotrzebnie nie pobrudzić się barwnikiem. Można również wiórki wsypać do miseczki i wymieszać je ręką z założoną rękawicą foliową.
Składniki:
- wiórki kokosowe
- wybrany barwnik spożywczy*
- troszkę wody
- woreczek do mrożenia
Sposób przygotowania:
- Potrzebną ilość wiórków kokosowych wsypać do worka do mrożenia.
- Dodać trochę barwnika spożywczego i odrobinę wody. Potrząsać i ugniatać worek, aż wszystkie wiórki się zabarwią.
- Gdyby kolor był za mało intensywny, należy dodać ponownie trochę barwnika i ponownie wymieszać.
- Gotowe wiórki kokosowe wysypać na ręcznik papierowy i pozostawić do wyschnięcia. (Choć jeśli nie damy dużo wody, może nie być to konieczne).
- Przechowywać w szczelnie zamkniętym woreczku lub pojemniku.
* Ja używam barwników w żelu, ale mogą być również w proszku.
Powiązane przepisy
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.