Kuleczki kokosowe


Biszkopty z bitą śmietaną obtoczone w wiórkach kokosowych to proste ciasteczka bez pieczenia. Są miekkie, lekkie i szybkie do przygotowania.
Składniki:
- 120 g okrągłych biszkoptów
- 200 g słodkiej śmietany 30- 36%
- 1 łyżka cukru pudru
- ok. 50 g drobnych wiórków kokosowych
- ok. 125 ml mleka
Sposób przygotowania:
- Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
- Lekko ciepłe mleko nalać do miseczki.
- Biszkopt zanurzyć na ok. 2 sekundy w mleku.
- Na biszkopt nałożyć bitą śmietanę i przykryć drugim biszkoptem również namoczonym w mleku.
- Całość obtoczyć w wiórkach kokosowych.
- Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na noc, aby biszkopty całe zmiękły.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość sztuk: |
ok. 24 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.