Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
18 Komentarzy

Kuleczki kokosowe

Proste ciasteczka bez pieczenia z biszkoptów i bitej śmietany, obtoczone w wiórkach kokosowych.

Składniki:

  • biszkopty okrągłe
  • 300g słodkiej śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 100g wiórków kokosowych
  • 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
  2. Mleko lekko ciepłe nalać do miseczki.
  3. Biszkopt zanurzyć na krótko w mleku (1-2 sekundy).
  4. Na biszkopt nałożyć bitą śmietanę i przykryć drugim biszkoptem również namoczonym w mleku.
  5. Całość obtoczyć w wiórkach kokosowych.
  6. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, aby biszkopty całe zmiękły.
zegarek

Czas przygotowania:

około 15 min.
porcje

Liczba sztuk:

około 20
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Kuleczki kokosowe

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kinga · 2 lat temu
    Witam, właśnie przed chwilą je robiłam. Osobiście uważam, że zdecydowanie za dużo ilości składników. Np.: wystarczyoby w zupełności pół szklanki mleka oraz mniej śmietany. Tak po z tym wyglądają superowo
    Dzieki za przepis ;-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 2 lat temu
    [b]Aniu[/b] dałabym raczej 150ml śmietany i 150g serka mascarpone. (Należy ubić oba składniki razem tak, jak śmietanę. Uprzednio dobrze je słodzić). Ilość cukru taka sama.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    ania · 2 lat temu
    Witam...zastanawiam się nad zamianą składników mianowicie zamiast słodkiej śmietany serek mascarpone? wtedy jaką ilość go dodać i czy cukru pudru dać troszkę więcej czy mniej. proszę o rade
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Alicja · 4 lat temu
    Ciasteczka przepyszne, cała rodzinka wcinała aż się uszy trzęsły!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Aleksandra · 4 lat temu
    Witam
    Dzisiaj robiłam te ciasteczka z tym ze dla bardziej kokosowego smaku dodalam rowniez wiórki do ubitej śmietany a no i smietan-fix bo balam sie trochę że śmietana bedzie zbyt "lekka". W sumie wyszło mini rafaello. Pycha
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Dominik · 5 lat temu
    TE babeczki to są takie dobre. Naprawde polecam :P
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    mika · 5 lat temu
    ja połowę ciasteczek zrobiłam jak w przepisie a połowę przełożyłam marmoladą różaną i posypałam makiem ciastka szybkie i pyszneee pozdrawiam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 5 lat temu
    [b]Judyto[/b] radziłabym Ci zrobić je w sobotę wieczorem.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Judyta · 5 lat temu
    Pani Joanno,
    czy orientuje się Pani ile te pyszności wytrzymują? Chodzi mi o to czy np gdybym zrobiła je jutro to do niedzieli będą jeszcze dobre? Nie zepsują się? Przepraszam może to głupie pytanie ale nie jestem obeznana w kuchni tak jak Pani
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Pszczółka · 5 lat temu
    Pani Joanno, Pani przepisy są boskie! Skorzystałam już z kilku, wszyscy byli zachwyceni, szczególnie moje dwie ciężarne siostry:) Jedyna wada Pani przepisów jest taka, że wszystko trzeba robić w ilościach hurtowych, żeby zdążyć chociaż spróbować;)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Patrycja · 5 lat temu
    przepyszne.. idealne na popołudniową kawę z ukochanym, bardzo łatwe do przyrządzenie :lol:
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Magdzik · 6 lat temu
    właśnie zrobiłam wyszły smakowicie,zobaczymy jutro jak smakują
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    ja · 6 lat temu
    no ciasteczka wyglądają smakowicie lecz gdy chcialam je zrobić z bitej śmietany wyszlo mi maslo.
    pozdrawiam i sprubuje jeszcze raz
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    misia · 6 lat temu
    Nie wytrzymałam do jutra! Właśnie próbowałam i muszę przyznać , że pyszne! Mięciutkie , syn jutro będzie zajadał
    Wszystkim polecam gorąco przepis i bardzo za niego dziękuje jeszcze mam sernik trójkolorowy do jutra w lodówce, też będzie pyszny!
    Pozdrawiam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    misia · 6 lat temu
    właśnie wstawiłam do lodówki już dziś późno więc będziemy kosztować jutro !
    A czy ktoś ma propozycję "innego kremu" niż śmietana?
    Jak myślicie np, do tej śmietany dodać serek philadelphia milka ? kupiłam go dziś, ale jeszcze nie otwierałam, ciekawe czy niebyłby zbyt rzadki.
    Podzielcie się propozycjami, może ktoś robił z czymś innym?

    Jutro wrócę , napisać jak wyszły
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Halina · 6 lat temu
    Suuuper!!! Szybciutko i pyszniutko. :-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    kwiatuszek2104 · 6 lat temu
    Do moich kuleczek kokosowych nie przykleiły się tak pięknie wiórki i nie wyszły zbyt równe ale za to są pyszne Jeszcze raz dziękuję za przepyszną inspirację ;D
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    kwiatuszek2104 · 6 lat temu
    Genialne i co najwazniejsze szybkie

Polub nas na ...

Początek strony