Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 
5 Komentarzy

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Proste ciasteczka, tylko z 3 składników do przygotowania w 15 minut. Ciasteczka są słodkie i smakują intensywnie masłem orzechowym. Od masła są również dość tłuste.

Składniki:

  • 200g masła orzechowego (z kawałkami lub bez)
  • 70g cukru pudru
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

  1. Masło orzechowe przełożyć do miski. Dodać jajko i cukier puder. Wymieszać łyżką na gładką masę.
  2. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować albo małe kulki, układać je na blachę i robić widelcem wzorek, albo wykładać kleksy przy pomocy dwóch łyżeczek.

23

4

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, na złoty kolor w temperaturze 180°C.

Smacznego.

zegarek

Czas przygotowania:

ok. 10 minut
zegarek3

Czas pieczenia:

ok. 15 minut
porcje

Liczba sztuk:

ok. 15 (ciasteczka nakładane łyżeczkami), ok. 20 ze wzorkiem w kratkę
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków formowane przy pomocy dwóch łyżeczek:

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków. Wzorek zrobiony widelcem:

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Ciasteczka z masła orzechowego z kawałkami. Masa formowana w kulki:

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kasia Gurbacka · 2 lat temu
    Fajne te bezglutenowe ciasteczka z masłem orzechowym, moje upiekłam podobnie, ale bez spulchniaczy:)
    Zadziwiające jest to jak masło orzechowe może "urosnąć"
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    peggiwkuchni · 2 lat temu
    Bazując na tym przepisie uczyniłam super pyszne ciasteczka :-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    ili · 2 lat temu
    robiłam 2 razy ciasteczla z tego przepisu i wcale mi tak ladne nie wyszly, ciastka rpzlaly sie po blaszce
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    gin · 3 lat temu
    Ależ one śliczne!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Angie · 3 lat temu
    Ciasteczka przepyszne.Tanie,łatwe I szybkie do zrobienia.Jeśli ktoś jest fanem masła orzechowego to polecam.

Polub nas na ...

Początek strony