Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
24 Komentarzy

Sernik z mikrofalówki

Na pewno zdarza się Wam, że goście zapowiedzieli się, a Wy nie macie specjalnie czasu, albo ochoty, żeby coś upiec. A może koleżanka dzwoni i mówi, że wpadnie za pół godz. na kawę? Na takie sytuacje mam dla Was przepis na szybki sernik bez ciasta do przygotowania w kuchence mikrofalowej. Na jego przygotowanie potrzebne jest tylko ok. 30 minut, łącznie z czasem „pieczenia”.

Składniki:

  • 750g twarogu zmielonego z wiaderka, twarożku śmietankowego lub Quark
  • 130g cukru
  • 80g masła
  • 3 jajka
  • 18g budyniu waniliowego bez cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 puszka mandarynek (waga samych owoców ok. 170g)

Sposób przygotowania:

  1. Mandarynki odsączyć na sitku.
  2. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dalej miksując, dodawać po jednym jajku.
  3. Kolejno dodać stopniowo ser.
  4. Mąkę wymieszać z budyniem i wmieszać do masy serowej.
  5. Na końcu dodać mandarynki.
  6. Piec w kuchence mikrofalowej 17 minut, moc 600 W. Pozostawić do ostygnięcia. (Piec w formie silikonowej lub innej, płaskiej formie przeznaczonej do użytku w mikrofalówce. Piekłam w formie porcelanowej na tartę o średnicy 26cm).

Smacznego.

Przepis otrzymałam od konsultantki TupperWare.

zegarek

Czas przygotowania:

około 15- 20min.
zegarek3

Czas pieczenia:

17 min.
porcje

Liczba porcji:

około 16
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Sernik z mikrofalówki

Sernik z mikrofalówki

Sernik z mikrofalówki

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Dorota · 2 lat temu
    [quote][b]Doroto[/b] dowolnymi owocami. Większe trzeba pokroić na kawałki. Teraz w zimie to nie ma dużego wyboru. Może masz ochotę na morele lub brzoskwinie w puszce?[/quote]
    znalazlam mandarynki w puszce ogolnie muszepieczenie zaplanowac bo mieszkam w Niemczech i nie latwo znalezc polskie skladniki do tych bardziej skoplikowanych ciast....wyprubuje rowniez z innymi owocami ...Pozdrawiam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 2 lat temu
    [b]Doroto[/b] dowolnymi owocami. Większe trzeba pokroić na kawałki. Teraz w zimie to nie ma dużego wyboru. Może masz ochotę na morele lub brzoskwinie w puszce?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Dorota · 2 lat temu
    CZym mozna zastapic mandarynki?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kornelia · 4 lat temu
    Czy serek mascarpone może być użyty w tym przepisie?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 5 lat temu
    [b]Wiktorio[/b] szklana forma może być. Co do mocy Twojej mikrofalówki to musisz sprawdzić w instrukcji, z tyłu urządzenia lub w Internecie.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Wiktoria · 5 lat temu
    Pani Asiu, można piec w farmie, która jest przeznaczona do piekarnika? jest ona z jakiegoś szkła i jeśli nie wiem jaką ma moc mikrofala? pozdrawiam!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 5 lat temu
    [b]Romku[/b] raczej tak :-?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Romka · 5 lat temu
    Chcialabym "upiec" to ciasto, ale nie mam pojecia jakies formy uzyc! Czy kazda silikonowa nadaje sie do mikrofali?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 6 lat temu
    [b]Malinko[/b] może być również serek na kanapki.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Malinka98 · 6 lat temu
    Musi to być twaróg czy może to być biały serek na kanapki typu almette ?
    :oops:
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 6 lat temu
    [b]Aleksandro[/b] poszłam zmierzyć :lol: ale na łyżki. Wyszły mi 2 łyżki stołowe.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Aleksandra · 6 lat temu
    [quote][b]Aleksandro[/b] sam proszek.[/quote]
    no właśnie, a ja dodałam rozrobiony budyń i niezbyt smaczne ciasto mi wyszło niestety. trzeba będzie spróbować drugi raz. aha i piekłam w piekarniku jakieś 30 min do suchego patyczka, bo nie mam mikrofali z podanymi watami, więc wolałam nie ryzykować i jeszcze jedno pytanko na przyszłość - ile to 18g mniej więcej w skali łyżeczki?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 6 lat temu
    [b]Aleksandro[/b] sam proszek.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Aleksandra · 6 lat temu
    Witam,
    utknęłam w miejscu gdzie trzeba dodać budyń. Czy to ma być już rozrobiony budyń z mlekiem, czy sam proszek? :P
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 6 lat temu
    [b]Edyto[/b] całe jajka.
    To ciasto piecze się w kuchence mikrofalowej. Jeśli chcesz to też możesz upiec w piekarniku. Ustaw na 180stopni i piec do suchego patyczka.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    edyta · 6 lat temu
    Jajka dodawać całe czy tylko żółtka?

    Moja forma silikonowa wytrzymuje tylko temp do 240st, to ile to trzymać? 35min. wystarczy?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 6 lat temu
    [b]Emilio[/b] najlepiej mikserem. Pałki nigdy nie używam, za bardzo pracochłonne :P Jeśli w przepisach jest napisane, aby utrzeć masło z cukrem to zawsze robię to mikserem. Miłego pieczenia.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Emilia · 6 lat temu
    Mam pytanie odnośnie ucierania masła z cukrem. Ucierać je należy drewnianą pałką czy można mikserem. Dopiero zaczynam swoją przygodę z ciastami i jak widać nie mam o tym bladego pojęcia :P
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Astheart · 7 lat temu
    @karmel-itka: Moze to nieporozumienie.... Wystarczy zwykla mikrofalowka, nastawic 600W i 17min. Te najtansze (i tez najstarsze) mikrofalowki mozna nastawic na max 700W. To mysle, ze i w tej twojej da sie zrobic... :-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Dorota · 7 lat temu
    Ostatnio wypróbowałam błyskawiczne ciasto z mikrofali i wiem już że jest pysznie i szybko.
    Ten serniczek na pewno wypróbuję:-)

Polub nas na ...

Początek strony