Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Makaroniki cytrynowe na bezie francuskiej

Makaroniki zabarwione na żółty kolor i przełożone cytrynowym kremem lemon curd. Bardzo dobre połączenie kwaśnego ze słodkim.

Jeśli pieczesz makaroniki po raz pierwszy to przed przystąpieniem do pracy polecam przeczytać artykuł: "Jak upiec makaroniki".

Składniki na ok. 36 pojedynczych makaroników:

  • 70g zmielonych migdałów bez skórki
  • 100g cukru pudru
  • 50g białka
  • szczypta soli
  • żółty barwnik spożywczy

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

  1. Makaroniki przygotować według przepisu: „Makaroniki na bezie francuskiej” (dodając w punkcie 3 barwnik żółty).
  2. Połowę makaroników odwrócić płaską stroną do góry. Następnie wyłożyć lemon curd łyżeczką i przykryć pozostałymi makaronikami. Lekko docisnąć, aby krem cytrynowy zrównał się z brzegiem makaroników.

Smacznego.

Makaroniki cytrynowe na bezie francuskiej

Makaroniki cytrynowe na bezie francuskiej

Makaroniki cytrynowe na bezie francuskiej

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnie Komentarze

Tak, z kukurydzianą na pewno, bo też piekłam
Witam, ciasto Pyszne. Lecz napotkałem problem po upieczeniu strasznie się łamało...
Faktycznie przypomina keksa, ale jednak jest troszę inny. Można go potraktować j...
dzień doby właśnie robię placek korzenny i nie widzę proszku do pieczenia. Czy j...
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Ostatnio zarejestrowani

  • Oksana Yaremchuk-Konieva
  • Beata Orzechowska
  • Krzysztof Kowalski
  • ULA Rzeszotarska
  • Karolina Sandra Gierlitz
  • Barbara Romaniuk
  • Kasia Głąb
  • Elżbieta Marta Grabowska
  • Dorota
  • KAZIMIERA FRAMSKA
  • Alicja Zołańska
  • Monika Joanna Stelmaszyk
  • Sabina Miedziak
  • Ewelina
  • Mariusz Stfan Gutmański
  • Ola Sz
Początek strony