Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Kuleczki kokosowe

Proste ciasteczka bez pieczenia z biszkoptów i bitej śmietany, obtoczone w wiórkach kokosowych.

Składniki:

  • biszkopty okrągłe
  • 300g słodkiej śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 100g wiórków kokosowych
  • 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
  2. Mleko lekko ciepłe nalać do miseczki.
  3. Biszkopt zanurzyć na krótko w mleku (1-2 sekundy).
  4. Na biszkopt nałożyć bitą śmietanę i przykryć drugim biszkoptem również namoczonym w mleku.
  5. Całość obtoczyć w wiórkach kokosowych.
  6. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, aby biszkopty całe zmiękły.
zegarek

Czas przygotowania:

około 15 min.
porcje

Liczba sztuk:

około 20
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Kuleczki kokosowe

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Pokaż więcej

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Początek strony