Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

szyszki

Składniki:

  • około 60g ryżu preparowanego
  • 300g cukierków krówek (w wersji bezglutenowej wybrać krówki bezglutenowe)
  • 125g margaryny lub masła

Sposób przygotowania:

  1. Krówki pokroić na kawałki i razem z margarynę (masłem) roztopić w garnku na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodać ryż i wymieszać.
  2. Z powstałej masy formować szyszki. Pozostawić do zastygnięcia.

Smacznego Smile.

zegarek

Czas przygotowania:

około 10 min.
porcje

Liczba sztuk:

około 20
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

szyszki

Obserwuj Domowe-Wypieki na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

  • Gość - Joanna

    Doroto z masy krówkowej też się da zrobić szyszki, tylko troszkę inaczej. Na puszkę masy krówkowej (400g) dodaj 100g czekolady (mlecznej, gorzkiej lub białej). Podgrzej masę krówkową w garnku razem z posiekaną czekoladą, mieszając. Gdy powstanie jednolita masa dodaj ryż preparowany.

  • Gość - Dorota

    a ja chcialam zapytac czy z masy kajmakowej tez mozna zrobic? Tu w Holandii krowek nie ma :( tylko w polskich sklepach a codziennie tam nie bywam.. z twarogiem to wogole ciezko dostac. ale to juz nie na temat.. pozdrawiam

  • Gość - Joanna

    m.dz. myślę, że w lodówce można je przechowywać do 7 dni.
    P.S. Bardzo mnie to cieszy :)

  • Gość - Monika Zielińska

    Ja też chciałam ponowić pytanie (bo nie widzę odpowiedzi) - ile można je przechowywać? Szukam czegoś, co można zrobić już nawet teraz, żeby nie zostawiać sobie wszystkiego na dwa dni przed świętami... :)

    Ps. Swoją książką ułatwiłaś mojemu mężowi kupno prezentu dla mnie na święta ;)

    Pozdrawiam z mroźnych Mazur

  • Gość - Madzia

    Dzisiaj sama po raz pierwszy zrobiłam te szyszki i są przepyszne :-) . Mama, siostra, babcia no i tata są zachwyceni ;-)

  • Gość - AAm

    8) luzik świetne

  • Gość - Magda

    Ile mozna je przechowywaĆ? ;)

  • Gość - Natiii

    Zajebiste...xDD
    Polecam ^^

  • Gość - Danuta

    A ja pamiętam szyszki z krówkami i iryskami, a teraz robię takie cadbery eclairs i wychodzą pychota :)!!!

  • Gość - weronika

    Dzięki wyszły pyszne polecam :lol: :lol:

Pokaż więcej
English French German Italian Russian Spanish

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

Tak, zastyga bardzo szybko. To najtrudniejszy etap w tym przepisie. Gdyby nie wy...
Dziękuję za odpowiedź
Jak zrobię swoje, podeślę Ci zdjęcie! Mam trochę inny p...
To dobrze A czy po rozsmarowaniu karmelu na blacie ciasta trzeba na prawdę tak ...
Agnieszko, tortownica o średnicy 24 cm (patrz punkt 3). Wysokości nie mierzyłam....
Aleksandro, jest twarda, ale spokojnie da się ją pogryźć
Początek strony