Zapraszam czytelników do rejestracji na stronie Domowe-Wypieki. Na zarejestrowanych czytelników czekają dodatkowe ciekawe udogodnienia .. własna książka kucharska, forum, własne albumy zdjęć. Czytaj więcej tutaj ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

brownie

Przedstawiam przepis na klasyczne Brownie- czekolada, czekolada i jeszcze raz czekolada. Ciasto jest proste w przygotowaniu, czekoladowe i lekko gliniaste.

Składniki:

  • 350g czekolady gorzkiej
  • 3 jajka
  • 250g masła
  • 150g cukru
  • 100g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej. Czekoladę pozostawić, aby ostygła (ale musi być jeszcze płynna).
  2. Jajka ubić z cukrem mikserem. Dalej miksując na mniejszych obrotach, dodać stopniowo roztopioną czekoladę, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 23 x 23cm wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec w nagrzanym piekarniku około 35- 40min. w temperaturze 180°C.
zegarek

Czas przygotowania:

około 20 min.
zegarek3

Czas pieczenia:

około 35- 40 min.
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Brownie

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Pokaż więcej

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Początek strony