Strona Główna Desery Lody krówkowe bez maszyny
de

Domowe-Gotowanie.pl

Zdjęcia Czytelników

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Wypieki.pl


Lody krówkowe bez maszyny Drukuj Email
środa, 31 lipca 2013 10:03

Lody krówkowe

Ekspresowe lody przygotowane tylko z dwóch składników: masy krówkowej i słodkiej śmietany. Jeśli ktoś lubi wyjadać masę krówkową z puszki jak np. ja ;) to te lody będą mu smakować. Są mocno słodkie i smakują intensywnie krówkowo ;)

Składniki:

  • 1 puszka masy krówkowej (400g) lub puszka słodkiego mleka skondensowanego
  • 600ml słodkiej śmietany 30- 36%

Sposób przygotowania:

  1. Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cały czas pokryta wodą). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
  2. Odmierzyć 380g masy krówkowej i wymieszać ją trzepaczką.
  3. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy krówkowej i delikatnie wymieszać.
  4. Masę przełożyć do plastikowego pojemnika (przeznaczonego do mrożenia), przykryć pokrywką i wstawić do zamrażalnika na parę godzin lub na noc.

Smacznego.

Przepis pochodzi ze strony: sabrinasue.blogspot.de

zegarek

Czas przygotowania:

5- 10 min.
zegarek2

Czas oczekiwania:

ok. 4 godz. lub dłużej
porcje

Pojemność:

ok. 1 litra
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

 

Lody krówkowe 

Lody krówkowe

Lody krówkowe

Lody krówkowe

follow_bird-b
DARMOWA dostawa i zwrot! a.xmas Campaign 750x200
 

Przepisy Thermomix

Reklama

Jesien_250x250
 
 
 
 
GRATIS dostawa i zwrot
 
Woman_Odkryj_siebie_na_nowo 250x250
 
NewSeasonWoman 250x250
 

ububu

 

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

Ostatnie komentarze