Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
2 Komentarzy

Gofry na maślance

Pyszne, lekkie i chrupiące gofry z dodatkiem maślanki. Są proste i łatwe do przygotowania. Bardzo smaczne same lub z dowolnym dodatkiem. Ja podałam je z z bitą śmietaną i borówką amerykańską.

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Składniki:

  • 150g mąki pszennej
  • 60g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100g miękkiego masła
  • 2 jajka
  • 125ml maślanki
  • olej do posmarowania gofrownicy

Sposób przygotowania:

  1. Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dalej miksując na najwyższych obrotach, dodawać po jednym jajku.
  2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy maślano- jajecznej i wymieszać krótko, tylko do połączenia się składników. Na końcu wlać stopniowo maślankę, miksując do połączenia. Ciasto odstawić na 10 minut.
  3. Gofrownicę rozgrzać i przed smażeniem posmarować olejem.
  4. Gofry smażyć na złoty kolor.
  5. Usmażone gofry najlepiej wyłożyć na chwilę na kratkę z piekarnika, wtedy zrobią się bardziej chrupiące.
zegarek

Całkowity czas przygotowania:

do 1 godziny
porcje

Liczba porcji:

5 gofrów w kształcie serc

trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Gofry na maślance

Gofry na maślance

Gofry na maślance

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony