Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz

Czekoladowy pudding z chia

Pudding z nasion chia tym razem w wersji czekoladowej. Bardzo prosty do przygotowania, a jaki zdrowy. Puddingu nie gotujemy, a jedynie mieszamy wszystkie składniki. To wszystko. Jedynie na jego zjedzenie najlepiej poczekać parę godzin. Podajemy go ze świeży owocami lub musem owocowym. Klasyczną wersję znajdziecie tutaj.

Składniki na 2 porcje:

  • 250ml mleka (krowiego, migdałowego, ryżowego, sojowego, kokosowego)
  • 4 łyżki nasion chia (w przypadku mleka kokosowego z puszki polecam użyć tylko 3 łyżek nasion chia)
  • 2 łyżki kakao
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 2- 3 łyżki syropu z agawy, ryżowego, klonowego, golden syropu lub miodu

Dodatkowo:

  • np. mango

Sposób przygotowania:

  1. Mleko wymieszać z nasionami chia, kakao i cynamonem. Odstawić na ok. pół godziny, mieszając od czasu do czasu, aby nie zrobiły się grudki.
  2. Następnie posłodzić do smaku. Przykryć np. folią spożywczą i wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.
  3. Zmiksować mango na mus. Pudding rozłożyć do szklanek lub pucharków i polać musem.

Smacznego.

Powiązane przepisy


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony