Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
6 Komentarzy
Deser bezowy z owocami

Pyszny deser z owoców sezonowych, bitej śmietany i pokruszonych bez. Deser jest ekspresowy w przygotowaniu. Idealny szczególnie z letnimi owocami.

Składniki:

  • 400g słodkiej śmietany 30- 36%
  • 60- 100g bez (kupnych lub z przepisu: "Bezy")
  • ok. 300g jeżyn (lub np. malin, kiwi, winogrona, truskawek, porzeczek, wiśni)*

Sposób przygotowania:

  1. Owoce umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki. (Drobne owoce pozostawić w całości).
  2. Bezy pokruszyć na grube kawałki.
  3. Śmietanę ubić na sztywno.
  4. Połowę owoców rozłożyć do szklanek lub pucharków. Na nie wyłożyć połowę bitej śmietany i połowę pokruszonych bez. Następnie wyłożyć resztę owoców, resztę bitej śmietany i bezy.
  5. Podawać najlepiej od razu po przygotowaniu.

Uwaga:

  • Można użyć również owoce mrożone. Należy je najpierw pozostawić do rozmrożenia i odsączyć z soku.

Czas:

Czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 4

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Deser bezowy z owocami Deser bezowy z owocami Deser bezowy z owocami

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Jadzia · 3 lat temu
    Witam.
    Czy ten deser najlepiej jest przygotować zaraz przed podaniem , czy mogę zrobić go np. 5godz przed podaniem?
    Pozdrawiam.
    • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
      Joanna Moderator · 1 lat temu
      Jadziu zrób przed podaniem, inaczej bezy zmiękną.
      • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
        Jadzia · 1 lat temu
        Dziękuję za odpowiedź. Jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie, ale bardzo chciałabym się czegoś nauczyć. Robiłam parę rzeczy z Pani przepisów i uważam, że są genialne :-) np tort czekoladowy z bezami i śliwkami jest bajeczny :-) Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Majka · 5 lat temu
    Witam:) planuje dzis zrobic ten wspaniale wygladajacy deser:) czy moge do tego zrobic bita smietane z proszku? czy to ma duze znaczenie?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    marta · 5 lat temu
    Genialny przepis!!! Szybki ,prosty w przygotowaniu wczoraj zrobiłam bo wpadła do mnie przyjaciólka była zachwycona :-)
    Kolejny Twój przepis który okazał się strzałem w 10 ;-)Pozdrawiam serdecznie.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Olka · 6 lat temu
    Mmm.. pychotka. Zrobiłam niespodziankę mamie i tacie, bardzo im smakowal ten deser. dziękuję za pomysl ;**
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Zuzanna Fadhel · 7 lat temu
    Jestes tytan pracy, co tu zajrze to cos nowego;) pozdrowionka
    zufik marcepanowy;)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Marinka · 7 lat temu
    Deser wygląda pysznie Ja bym sobie do niego jeszcze zrobiła jakąś dobrą herbatę mrożoną.

Polub nas na ...

Początek strony