Pralinki z płatków kukurydzianych

Ekspresowe czekoladki z płatków kukurydzianych i migdałowych w mlecznej czekoladzie. Pralinki można dowolnie modyfikować. Można zrobić je z samych płatków kukurydzianych, można zamiast migdałów dodać trochę rodzynek lub innych suszonych owoców.
Zamiast mlecznej czekolady można użyć również gorzką lub białą.
W wersji bezglutenowej należy wybrać bezglutenowe płatki kukurydziane i bezglutenową czekoladę.
Składniki:
- 50g płatków kukurydzianych
- 50g płatków migdałowych
- 200g czekolady mlecznej
Sposób przygotowania:
- Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
- Dodać płatki kukurydziane i migdałowe. Dokładnie wymieszać. Przy pomocy dwóch łyżeczek zrobić kleksy z masy i układać je na papierze do pieczenia.
- Pozostawić, na parę godzin, aż czekolada zastygnie.
Smacznego.
![]() |
Czas przygotowania: |
około 15 min. |
![]() |
Liczba sztuk: |
ok. 25 |
![]() |
Czas oczekiwania: |
ok. 3- 4 godz. |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.