Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Pralinki z płatków kukurydzianych

Ekspresowe czekoladki z płatków kukurydzianych i migdałowych w mlecznej czekoladzie. Pralinki można dowolnie modyfikować. Można zrobić je z samych płatków kukurydzianych, można zamiast migdałów dodać trochę rodzynek lub innych suszonych owoców.

Zamiast mlecznej czekolady można użyć również gorzką lub białą.

W wersji bezglutenowej należy wybrać bezglutenowe płatki kukurydziane i bezglutenową czekoladę.

Składniki:

  • 50g płatków kukurydzianych
  • 50g płatków migdałowych
  • 200g czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
  2. Dodać płatki kukurydziane i migdałowe. Dokładnie wymieszać. Przy pomocy dwóch łyżeczek zrobić kleksy z masy i układać je na papierze do pieczenia.

2

  1. Pozostawić, na parę godzin, aż czekolada zastygnie.

Smacznego.

zegarek

Czas przygotowania:

około 15 min.
porcje

Liczba sztuk:

ok. 25
zegarek2

Czas oczekiwania:

ok. 3- 4 godz.
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Pralinki z płatków kukurydzianych

Pralinki z płatków kukurydzianych

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnie Komentarze

4 dni wcześniej jest ok.
Dzień dobry,
Czy to ciasto można mrozić?
Możesz zrobić również budyń bez dodatku masła.
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Ostatnio zarejestrowani

  • Barbara Bodys
  • TERESA MARIA STASICKA
  • IREK RAFAL WERESA
  • Sylwia Bachara
  • Sylwia Bachara
  • Mamutkowa
  • Katarzyna
  • Szkolenia Bhp Tomasz Bielski
  • Monika Zdanowicz
  • Gabriela
  • Oksana Yaremchuk-Konieva
  • Beata Orzechowska
  • Krzysztof Kowalski
  • ULA Rzeszotarska
  • Karolina Sandra Gierlitz
  • Barbara Romaniuk
Początek strony