Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
29 Komentarzy

Kulki kokosowe

Kokosowe pralinki w mlecznej czekoladzie. Domowa wersja znanego batoniku kokosowego. Pralinki są smaczne, słodkie, proste do przygotowania.

Składniki:

  • 200g wiórków kokosowych
  • 100ml słodkiej śmietany 30%
  • 70g cukru pudru
  • 70g masła
  • 200g mlecznej czekolady
  • kilka kropli aromatu rumowego lub łyżeczka rumu

Sposób przygotowania:

  1. Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem pudrem.
  2. Śmietanę podgrzać z masłem, aż do momentu rozpuszczenia się masła. Nie gotować.
  3. Śmietanę wlać do wiórków kokosowych i wymieszać. Dodać kilka kropelek aromatu rumowego lub łyżeczkę rumu.
  4. Z masy formować pralinki. (Ściskać mocno masę i formować z niej kulki).

02

  1. Kulki układać na papierze do pieczenie. Wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki.
  2. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Schłodzone kulki obtaczać w czekoladzie i układać na papierze do pieczenia.
  3. Przechowywać w lodówce.

Przepis pochodzi z blogu: acatinthekitchen.com

zegarek

Czas przygotowania:

około 30 min.
porcje

Liczba sztuk:

około 25
trudnosc Trudność: średnie
koszt Koszt: średni

Kulki kokosowe

Kulki kokosowe

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    mary · 6 lat temu
    Moim zdaniem nie są zbyt dobre, a bounty to w niczym nie przypominają... A używałam dobrych jakościowo składników jak np. czekolada jagiellońska, śmietana łaciata... Nie jestem zadowolona... leżą w lodówce już tydzień i jakoś nikt się ich z miłością nie chwyta.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 7 lat temu
    Polecam dodać mleko w proszku, tak około pół szklanki, smaku nie zmienia, ale za to lepienie kulek idzie dwa razy lepiej i smakują jak prawdziwe Bounty! : )
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Gosia · 7 lat temu
    Sa pyszne i nietrudno je zrobić. Najgorzej idzie lepienie kulek, ale naprawdę warto.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 7 lat temu
    Możliwe. Może autorka przepisu wysłała go to tej gazety, albo ktoś, komu się ten przepis bardzo spodobał :lol:
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kalina · 7 lat temu
    Identyczny jak z Przyślij przepis 12/2011 wydanie specjalne, tylko inaczej zapisany.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Cezonia · 9 lat temu
    Małe słodkości są najlepsze
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Paula · 9 lat temu
    oj, Ty to wiesz, jak mnie skusić na takie pyszności
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Majana · 9 lat temu
    Są pyszne! Też je robiłamm, bardzo nam smakowały.
    Śliczne zdjęcia:)
    Pozdrawiam.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    asieja · 9 lat temu
    uwielbiam te małe słodkości. kokosowe.

Polub nas na ...

Początek strony