Kulki kokosowe

Kokosowe pralinki w mlecznej czekoladzie. Domowa wersja znanego batoniku kokosowego. Pralinki są smaczne, słodkie, proste do przygotowania.
Składniki:
- 200g wiórków kokosowych
- 100ml słodkiej śmietany 30%
- 70g cukru pudru
- 70g masła
- 200g mlecznej czekolady
- kilka kropli aromatu rumowego lub łyżeczka rumu
Sposób przygotowania:
- Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem pudrem.
- Śmietanę podgrzać z masłem, aż do momentu rozpuszczenia się masła. Nie gotować.
- Śmietanę wlać do wiórków kokosowych i wymieszać. Dodać kilka kropelek aromatu rumowego lub łyżeczkę rumu.
- Z masy formować pralinki. (Ściskać mocno masę i formować z niej kulki).
- Kulki układać na papierze do pieczenie. Wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki.
- Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Schłodzone kulki obtaczać w czekoladzie i układać na papierze do pieczenia.
- Przechowywać w lodówce.
Przepis pochodzi z blogu: acatinthekitchen.com
![]() |
Czas przygotowania: |
około 30 min. |
![]() |
Liczba sztuk: |
około 25 |
![]() |
Trudność: | średnie |
![]() |
Koszt: | średni |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.