Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Krem czekoladowo- bananowy

Smaczny krem czekoladowy z bananów i kakao. Szybki i łatwy do przygotowania. Krem nie jest mocno gęsty i bardzo dobrze nadaję się jako polewa do ciasta lub do posmarowania pieczywa.

Składniki:

  • 2 mocno dojrzałe banany
  • 2 kopiate łyżki kakao
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • ok. 2 łyżek substancji słodzącej np. cukier puder, ksylitol, erytrytol, syrop z agawy itp.

Sposób przygotowania:

  1. Banany obrać. Dodać kakao i olej. Zmiksować blenderem na gładką masę.
  2. Posłodzić według uznania i zmiksować ponownie.
  3. Krem przełożyć do słoiczka, zakręcić i wstawić do lodówki.

Całkowity czas przygotowania:

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Krem czekoladowo- bananowy Krem czekoladowo- bananowy Krem czekoladowo- bananowy

Komentarze (0)

There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Początek strony