Krem czekoladowo- bananowy


Smaczny krem czekoladowy z bananów i kakao. Szybki i łatwy do przygotowania. Krem nie jest mocno gęsty i bardzo dobrze nadaję się jako polewa do ciasta lub do posmarowania pieczywa.
Składniki:
- 2 mocno dojrzałe banany
- 2 kopiate łyżki kakao
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- ok. 2 łyżek substancji słodzącej np. cukier puder, ksylitol, erytrytol, syrop z agawy itp.
Sposób przygotowania:
- Banany obrać. Dodać kakao i olej. Zmiksować blenderem na gładką masę.
- Posłodzić według uznania i zmiksować ponownie.
- Krem przełożyć do słoiczka, zakręcić i wstawić do lodówki.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |



Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.