Lody krówkowe bez maszyny

Ekspresowe lody przygotowane tylko z dwóch składników: masy krówkowej i słodkiej śmietany. Jeśli ktoś lubi wyjadać masę krówkową z puszki jak np. ja ;) to te lody będą mu smakować. Są mocno słodkie i smakują intensywnie krówkowo ;)
Składniki:
- 1 puszka masy krówkowej (400g) lub puszka słodkiego mleka skondensowanego
- 600ml słodkiej śmietany 30- 36%
Sposób przygotowania:
- Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cały czas pokryta wodą). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
- Odmierzyć 380g masy krówkowej i wymieszać ją trzepaczką.
- Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy krówkowej i delikatnie wymieszać.
- Masę przełożyć do plastikowego pojemnika (przeznaczonego do mrożenia), przykryć pokrywką i wstawić do zamrażalnika na parę godzin lub na noc.
Smacznego.
Przepis pochodzi ze strony: sabrinasue.blogspot.de
![]() |
Czas przygotowania: |
5- 10 min. |
![]() |
Czas oczekiwania: |
ok. 4 godz. lub dłużej |
![]() |
Pojemność: |
ok. 1 litra |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.