Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Lody truskawkowe z nerkowców

Wegańskie lody bez nabiału i glutenu z foremek. Przygotowane są z truskawek, banana i orzechów nerkowca. Bardzo smaczne, zdrowe i lubiane przez dzieci.

Składniki na 8 foremek, każda o pojemności 70 ml:

  • 350 g świeżych truskawek
  • 1 banan
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 1- 2 łyżki cukru pudru (lub syropu klonowego, z agawy lub innej substancji słodzącej)

Sposób przygotowania:

  1. Orzechy nerkowca zalać zimną wodą i pozostawić na noc. Następnie odsączyć.
  2. Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Banana obrać i pokroić na kawałki. Banana zmiksować blenderem razem z truskawkami i orzechami na gładką masę. Posłodzić według uznania i ponownie zmiksować.
  3. Masę truskawkową przelać do pojemniczków na lody i włożyć patyczki. (Mogą być również nieduże pojemniki po jogurtach, a do tego drewniane patyczki). Wstawić do zamrażarki na co najmniej 6 godzin.
  4. Wyciągnąć lody z pojemników, ocieplając je w dłoniach lub wkładając na parę sekund do ciepłej wody.

Czas:

Czas przygotowania:
Czas oczekiwania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 8

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni
Lody truskawkowe z nerkowców Lody truskawkowe z nerkowców Lody truskawkowe z nerkowców

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony