Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz

Sorbet truskawkowy na patyku

Pyszne, orzeźwiające, zdrowe lody nie tylko dla dzieci. Zamrożone puree truskawkowe, posłodzone do smaku, z dodatkiem soku z cytryny. Bardzo proste do przygotowania.

Składniki na 6 foremek, każda o pojemności 100ml :

  • 600g świeżych truskawek
  • 60g cukru pudru (lub do smaku)
  • 1,5 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Dodać sok z cytryny i cukier puder. Zmiksować blenderem na gładką masę. (Sorbet można przygotować również w Thermomixie miksując całość na gładką masę 1 min./ obr. 10).
  2. Masę truskawkową przelać do pojemniczków na lody i włożyć patyczki. (Mogą być również nieduże pojemniki po jogurtach, a do tego drewniane patyczki). Wstawić do zamrażalnika na parę godzin, a najlepiej na noc.
  3. Wyciągnąć lody z pojemników, ocieplając je w dłoniach lub wkładając na parę sekund do ciepłej wody.

Smacznego.

Sorbet truskawkowy na patyku

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony