Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Czekoladowy pudding z chia

Pudding z nasion chia tym razem w wersji czekoladowej. Bardzo prosty do przygotowania, a jaki zdrowy. Puddingu nie gotujemy, a jedynie mieszamy wszystkie składniki. To wszystko. Jedynie na jego zjedzenie najlepiej poczekać parę godzin. Podajemy go ze świeży owocami lub musem owocowym. Klasyczną wersję znajdziecie tutaj.

Składniki na 2 porcje:

  • 250ml mleka (krowiego, migdałowego, ryżowego, sojowego, kokosowego)
  • 4 łyżki nasion chia (w przypadku mleka kokosowego z puszki polecam użyć tylko 3 łyżek nasion chia)
  • 2 łyżki kakao
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 2- 3 łyżki syropu z agawy, ryżowego, klonowego, golden syropu lub miodu

Dodatkowo:

  • np. mango

Sposób przygotowania:

  1. Mleko wymieszać z nasionami chia, kakao i cynamonem. Odstawić na ok. pół godziny, mieszając od czasu do czasu, aby nie zrobiły się grudki.
  2. Następnie posłodzić do smaku. Przykryć np. folią spożywczą i wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.
  3. Zmiksować mango na mus. Pudding rozłożyć do szklanek lub pucharków i polać musem.

Smacznego.

Powiązane przepisy


Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnie Komentarze

Możesz zrobić również budyń bez dodatku masła.
Taka ilość zakwasu jest wystarczająca.
To zrób z innymi ziarnami, aby nie zmieniać proporcji.
Doroto z wodą. Dodaj wszystko z miski.
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Ostatnio zarejestrowani

  • IREK RAFAL WERESA
  • Sylwia Bachara
  • Sylwia Bachara
  • Mamutkowa
  • Katarzyna
  • Szkolenia Bhp Tomasz Bielski
  • Monika Zdanowicz
  • Gabriela
  • Oksana Yaremchuk-Konieva
  • Beata Orzechowska
  • Krzysztof Kowalski
  • ULA Rzeszotarska
  • Karolina Sandra Gierlitz
  • Barbara Romaniuk
  • Kasia Głąb
  • Elżbieta Marta Grabowska
Początek strony