Gniazdka wielkanocne z paluszków


Czekoladowe gniazdka wielkanocne z kolorowymi jajeczkami w środku. Doskonała i prosta do przygotowania dekoracja wielkanocnych wypieków. Gniazdka zrobione są z paluszków, obtoczonych w czekoladzie. Paluszki można użyć słone lub nie. Sól akurat pasuje do czekolady ;).
Składniki na ok. 16 sztuk:
- 100 g paluszków (z solą lub bez)
- 200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej
- kolorowe jajeczka cukrowe, czekoladowe lub marcepanowe
Sposób przygotowania:
- Paluszki pokroić lub połamać na 4 części. Oddzielić od powstałych okruchów i przełożyć do miski.
- Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać do paluszków i wymieszać, aby całe obtoczyły się w czekoladzie.
- Blat lub dużą deskę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Przy pomocy dwóch łyżeczek formować na papierze gniazdka.
- Od razu ozdobić kolorowymi jajeczkami i pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.
![]() |
Czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość sztuk: |
ok. 16 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!