Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Batony owsiane fit

Zdrowe batony owsiane, energetyczne, bez pieczenia, cukru, glutenu i laktozy. Przekąska, która dodaje energii.

Składniki na ok. 12 sztuk:

  • 65g migdałów
  • 35g pestek z dyni
  • 90g suszonych owoców np. daktyli, moreli, rodzynek
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 50ml soku jabłkowego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 200g płatków owsianych (w wersji bezglutenowej proszę wybrać bezglutenowe płatki owsiane)

Sposób przygotowania:

  1. Migdały, pestki, suszone owoce i olej zmiksować w malakserze, Thermomixie itp. (W Thermomixie 10s./ obr. 6).
  2. Dodać sok jabłkowy i cynamon. Płatki owsiane dodawać stopniowo, aż powstanie zbita masa. (Thermomix ok. 20s./ obr. 5).
  3. Masę rozwałkować między dwoma papierami do pieczenia i pokroić na kawałki. (Ja rozwałkowałam masę, a później gniotłam/ ściskałam ją rękami formując prostokąt, bo masa lekko się kruszyła).

2

Źródło: Przepis pochodzi z książki "Süsses ohne Frust" Ulrika Hoffer.

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość sztuk:

ok. 12

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: wysoki
Batony owsiane fit Batony owsiane fit

Powiązane przepisy


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony