babeczki-doniczki z kwiatkiem

Łatwe, a zarazem urokliwe babeczki przypominające doniczkę z kwiatkiem. Do ich przygotowania potrzebne są ulubione babeczki/ muffinki czekoladowe lub kakaowe, krem czekoladowo- orzechowy lub dowolna masa, lizaki oraz żelki. Babeczki są dość szybkie do przygotowania, a zapewniam, że dzieciaki będą zachwycone.

Babeczki można upiec również w wersji bezglutenowej, robiąc Babeczki buraczane na uniwersalnej mące bezglutenowej i wybierając lizaki i żelki bezglutenowe.

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Upiec babeczki/ muffinki z wybranego przepisu. Pozostawić do ostygnięcia.
  2. Z każdej babeczki/ muffinka ściąć górę i ją pokruszyć rękami.

2

  1. Spód babeczki/ muffinka posmarować kremem czekoladowo- orzechowym i posypać pokruszonym ciastem, lekko je dociskając, aby nie spadało. W ten sam sposób przygotować wszystkie babeczki.

3

4

  1. W środek gotowych babeczek wbić lizaka.
  2. Po dwie żelki umieścić na każdej babeczce, podklejając je uprzednio kremem czekoladowo- orzechowym, aby trzymały się na babeczkach.

Smacznego.

Uwaga dla osób mieszkających w Niemczech:

Lizaki, takie jak na zdjęciach, dostałam w Müller Drogerie, a żelki użyłam Haribo: Saure Bohnen.

babeczki-doniczki z kwiatkiem

Babeczki- doniczki z kwiatkiem

Babeczki- doniczki z kwiatkiem

Babeczki- doniczki z kwiatkiem

Powiązane przepisy