Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
32 Komentarzy

Bułeczki z czekoladą

Słodkie bułeczki z dużą ilością czekoladowych kawałków. W sam raz na drugie śniadanie lub przekąskę. Najlepsze, gdy są lekko ciepłe i czekolada się rozpływa. Świeże mają chrupiącą skórkę.

Składniki:

  • 100g gorzkiej czekolady (lub mlecznej)
  • 250g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50g cukru
  • szczypta soli
  • 125g twarożku śmietankowego, twarogu z wiaderka lub quarku
  • 75ml mleka
  • 75ml oleju
  • trochę mleka do smarowania bułek

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę pokroić w kostkę.
  2. Resztę składników zagnieść szybko na jednolitą masę (ręką lub robotem kuchennym, używając haka do zagniatania ciasta). Dodać kawałki czekolady i wymieszać.
  3. Ciasto podzielić na 10 części. Z każdej uformować bułeczkę. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem.

02

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 200°C.

Przepis pochodzi ze strony: www.huettenhilfe.de, „Schokobrötchen”.

zegarek

Czas przygotowania:

około 15 min.
zegarek3

Czas pieczenia:

około 20 min.
porcje

Liczba sztuk:

10
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Bułeczki z czekoladą

Bułeczki z czekoladą

Bułeczki z czekoladą

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Jacek · 7 lat temu
    a trzeba cos czasu odczekac zeby one urosły ??
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Ola · 7 lat temu
    Przepis super, mój chłopak powiedział że jedne z najlepszych bułeczek jakie robiłam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    szynaszyla 23 · 7 lat temu
    Zupenie mi nie wyszlo. Moje "buleczki" wygladaja jak slaba podrobka ciastek z czekolada.W smaku jednak w ogole ich nie przypominają :/
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna · 7 lat temu
    [b]Igo[/b] nie. Twaróg musisz dodać, bo inaczej bułeczki będą za suche. Twaróg nadaje wilgotności ciastu. Nie bój się, nie będziesz go czuła w bułkach.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Iga · 7 lat temu
    Można je upiec bez twarogu?, (jakoś mi on tam nie pasuje) wolałabym tylko czekoladę!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    moniaaa · 7 lat temu
    ciasto wyszlo mokre ze nie dalo rady zrobic z niego kulek;/
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Gość · 9 lat temu
    Spróbowałam przepisu, bardzo dobre
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    milk_chocolate84 · 9 lat temu
    Zrobiłabym je w tej sekundzie.. tylko serka nie mam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    asieja · 9 lat temu
    rozpływająca się czekolada.. ach, cudo!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Paula · 9 lat temu
    przepis bardzo mi się podoba i zapisuję, a bułeczki są cudowne
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    majka · 9 lat temu
    Przesliczne buleczki. I ile w nich czekolady..mniam!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Majana · 9 lat temu
    Och, są piękne!
    Nie wiem dlaczego, ale ja sniłam o bułkach z czekoladą dziś w nocy :))

Polub nas na ...

Początek strony