Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Lekki sernik na zimno z serków homogenizowanych i galaretki na biszkoptach podłużnych. Sernik wzbogaciłam dodatkiem brzoskwiń i truskawek. Smaczny, orzeźwiający i łatwy do przygotowania.

Składniki:

  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 galaretka brzoskwiniowa
  • 2 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 150g)
  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • 300g truskawek
  • 300g biszkoptów podłużnych

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 ½ szklance gorącej wody. Ostudzić.
  2. Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. 200g truskawek pokroić w drobną kostkę.
  3. Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć biszkoptami.

2

  1. Ostudzoną galaretkę wymieszać z jednym serkiem. Gdy zacznie tężeć dodać truskawki i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
  2. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 ½ szklance gorącej wody. Ostudzić.
  3. Gdy galaretka z serkiem zastygnie, wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów.
  4. Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
  5. Ostudzoną galaretkę wymieszać z drugim serkiem. Gdy zacznie tężeć dodać brzoskwinie i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
  6. Gdy galaretka z serkiem zastygnie, udekorować górę sernika pozostałymi truskawkami.
  7. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Gdy zacznie tężeć wylać na truskawki.
porcje

Liczba porcji:

około 12
trudnosc Trudność: średnie
koszt Koszt: wysoki

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Sernik na zimno z serków homogenizowanych