Pralinki z likierem jajecznym

Pyszne i łatwe do przygotowania pralinki z likierem jajecznym i migdałami.

Składniki:

  • 200g białej czekolady
  • 25g masła
  • 150g zmielonych migdałów lub orzechów
  • 75ml likieru jajecznego
  • do obtoczenia: mielone migdały lub roztopiona w kąpieli wodnej czekolada (co najmniej 200g).

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladę roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej.
  2. Dodać migdały i likier. Wymieszać i wstawić na chwilę do zamrażalnika, aby masa zgęstniała.
  3. Z masy uformować pralinki. Obtaczać w migdałach lub w czekoladzie. Wstawić do lodówki.

Przepis pochodzi ze strony: www.chefkoch.de, autor: Birgit1980, „Eierlikör- Pralinen”.

zegarek

Czas przygotowania:

ok. 30 min.
porcje

Liczba sztuk:

ok. 25
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Pralinki z likierem jajecznym

Pralinki z likierem jajecznym

Pralinki z likierem jajecznym