Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

krem toffifee

Uwaga! Bardzo uzależnia. Jeśli ktoś lubi np. Nutellę, to wie o czym mówię Cool. Krem jest pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu. Można przechowywać go dość długo w lodówce, jeśli oczywiście będzie taka potrzeba Wink

Składniki:

  • 200g czekoladek Toffifee
  • 50g masła
  • 50g płynnej słodkiej śmietany 30- 36%

Sposób przygotowania:

  1. Czekoladki posiekać nożem bardzo drobno (lub zmiksować na drobno robotem kuchennym).
  2. Wszystkie składniki przełożyć do garnka i wolniutko podgrzać, mieszając, aż wszystkie składniki się roztopią (oczywiście za wyjątkiem kawałków orzechów).
  3. Przełożyć do słoika, zakręcić i przechowywać w lodówce.

Smacznego Smile.

Uwaga: Jeśli chcecie zrobić krem z jednego, małego opakowania czekoladek Toffifee (125g) to dodajcie 31g masła i śmietany.

 

Wariant Thermomix:
Sposób przygotowania:

  1. Czekoladki włożyć od naczynia miksującego i zmiksować 10s./ obr. 7, wspomagając miksowanie kopystką.
  2. Dodać miękkie masło i śmietanę. Podgrzać przez 5min./ temp. 37°C.
  3. Przełożyć do słoika, zakręcić i przechowywać w lodówce.

Smacznego.

Przepis pochodzi ze strony: chefkoch.de

zegarek

Czas przygotowania:

około 15 min.
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Krem ToffifeeKrem Toffifee

Obserwuj Domowe-Wypieki na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram

Udostępnij przepis znajomym na:

Facebook Google+ Twitter Pinterest Instagram
Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Pokaż więcej
English French German Italian Russian Spanish

Fani Na Google+

Zdjęcia Użytkowników

Fani Na Facebook'u

Ostatnie Komentarze

Tak, zastyga bardzo szybko. To najtrudniejszy etap w tym przepisie. Gdyby nie wy...
Dziękuję za odpowiedź
Jak zrobię swoje, podeślę Ci zdjęcie! Mam trochę inny p...
To dobrze A czy po rozsmarowaniu karmelu na blacie ciasta trzeba na prawdę tak ...
Agnieszko, tortownica o średnicy 24 cm (patrz punkt 3). Wysokości nie mierzyłam....
Aleksandro, jest twarda, ale spokojnie da się ją pogryźć
Początek strony