Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Gofry waniliowo- jogurtowe

Składniki:

  • 75g miękkiego masła
  • 75g cukru pudru
  • 75g mąki pszennej
  • 75g mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200g jogurtu o smaku waniliowym

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki wymieszać, na końcu dodając mąki, tak aby powstała jednolita masa. Ciasto odstawić na chwilę.
  2. Gofrownicę rozgrzać i przed smażeniem posmarować masłem.
  3. Gofry smażyć na złoty kolor.
  4. Usmażone gofry najlepiej wyłożyć na chwilę na kratkę z piekarnika, wtedy zrobią się bardziej chrupiące.
  5. Do gofrów pasuje dowolny słodki dodatek np. bita śmietana, cukier puder, marmolada, dżem, sos waniliowy, mus jabłkowy lub świeże owoce.
zegarek

Czas przygotowania:

około 20 min.
porcje

Liczba porcji:

5 gofrów w kształcie serc

trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Gofry waniliowo- jogurtowe

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Początek strony