Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Proste ciasteczka, tylko z 3 składników do przygotowania w 15 minut. Ciasteczka są słodkie i smakują intensywnie masłem orzechowym. Od masła są również dość tłuste.

Składniki:

  • 200g masła orzechowego (z kawałkami lub bez)
  • 70g cukru pudru
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

  1. Masło orzechowe przełożyć do miski. Dodać jajko i cukier puder. Wymieszać łyżką na gładką masę.
  2. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować albo małe kulki, układać je na blachę i robić widelcem wzorek, albo wykładać kleksy przy pomocy dwóch łyżeczek.

23

4

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, na złoty kolor w temperaturze 180°C.

Smacznego.

zegarek

Czas przygotowania:

ok. 10 minut
zegarek3

Czas pieczenia:

ok. 15 minut
porcje

Liczba sztuk:

ok. 15 (ciasteczka nakładane łyżeczkami), ok. 20 ze wzorkiem w kratkę
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków formowane przy pomocy dwóch łyżeczek:

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Ciasteczka z masła orzechowego bez kawałków. Wzorek zrobiony widelcem:

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Ciasteczka z masła orzechowego z kawałkami. Masa formowana w kulki:

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego