Strona Główna Desery Pieczone jabłka z orzechami i bezą
de

Domowe-Gotowanie.pl

Zdjęcia Czytelników

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Wypieki.pl


Pieczone jabłka z orzechami i bezą Drukuj Email
czwartek, 09 grudnia 2010 10:57

Pieczone jabłka z orzechami i bezą

Bardzo proste do przygotowania, nie za słodkie i smaczne. W sam raz na zimową porę. Najlepsze na ciepło.

 Składniki:

  • 4-5 jabłek
  • 3 łyżeczki cukru
  • 100g gęstej kwaśnej śmietany
  • 100g mielonych orzechów (lub migdałów)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 białko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka umyć i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne.
  2. Śmietanę wymieszać z cukrem, orzechami i cynamonem. Napełnić wydrążone jabłka (może być kopiato).
  3. Połówki jabłek ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

02

  1. Piec w nagrzanym piekarniku około 30- 40min. w temperaturze 160°C.
  2. Białko ubić na sztywno. Dalej ubijając dodać cukier puder. Bezę przełożyć do szprycy i udekorować nią połówki jabłek. Posypać płatkami migdałowymi. Zapiec przed kolejne 10 min. do zarumienienia.
  3. Podawać od razu na ciepło.

Smacznego Smile.

zegarek

Czas przygotowania:

około 15 min.
zegarek3

Czas pieczenia

około 50 min.
trudnosc Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Pieczone jabłka z orzechami i bezą

Pieczone jabłka z orzechami i bezą

follow_bird-b
DARMOWA dostawa i zwrot! DARMOWA dostawa i zwrot
 

Przepisy Thermomix

Reklama

DARMOWA dostawa i zwrot!
 
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 

GRATIS dostawa i zwrot!

 
NewSeasonWoman 250x250
 

ububu

 

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

Ostatnie komentarze